Bengi İle Öğrenen Öğretmenler, Öğrenen Liderler

Edremit Halk Eğitim Merkezi EHEM Balıkesir de Eğitimin Niteliğini Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında fark oluşturmaya devam ediyor.

Edremit Halk Eğitim Merkezi EHEM Balıkesir de Eğitimin Niteliğini Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında fark oluşturmaya devam ediyor. Birçok alanda ilkleri gerçekleştiren EHEM Bengi projesi kapsamında hayat geçirdiği kişisel gelişim alanı altında öğretmenlere yönelik liderlik eğitimleri ile öğrenen öğretmenler, öğrenen liderler için harekete geçti.

Kişisel gelişim dalı altında başlatılan eğitimlerde Şehit Hamdibey İlkokulu Müdiresi Nazan Özateş ile Tuğba Alat görev alıyor. NLP Teknikleri Liderlik ve Koçluk Eğitimleri, sınıf içi uygulamalar drama etkinlikleri ve birçok sınıf içi uygulama örneklerinin sergilendiği eğitimler aynı zamanda eğitimin sorunları, çözüm önerileri, doğru bilinen yanlışlar ve yanlış bilinen doğru tutumlar ile beyin fırtınası şeklinde etkinliklere sahne olurken eğlenceli dakikaların da yaşandığı katılımcılar tarafından ifade edildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür İsmail Damar tarafından yapılan açıklamada "Bugüne kadar üç okulumuzdan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen 16 saatlik eğitimlerimiz dört günde mesai saatleri sonrasında gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eğitimlere üç okulumuzda 73 meslektaşımız katılmıştır. Okul yönetimlerini bu eğitimlere gösterdikleri hassasiyetten, öğretmenlerimizi özverili bir biçimde eğitimlere gönüllü olarak katılmalarından ve eğitimlerde görev alan değerli hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi Öğretmenler eğitim sisteminin işleme dönüşümde en önemli ögeyi oluşturmakta olup, öğretmen olmadan bu dönüşümün gerçekleşemeyeceği, öğretmenin görev ve rollerini etkili bir biçimde gerçekleştirmesinin ürünün niteliğini önemli ölçüde etkilediği bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Nitelik, kalite sorununun çözümü çevresel şartlardan daha çok öğretmenle mümkün olduğu hemen tüm otoriteler tarafından kabul görmüş bir gerçektir. İşte bu yönüyle liderlik eğitimleri, iletişim becerileri, koçluk anlamında NLP Teknikleri, öğrenci kariyer planlaması, İletişim, beden dili, etkin dinleme, doğru soru sorma teknikleri üzerinde durulan eğitimlerde koçluk teknikleri gözler önüne seriliyor. İşte Balıkesir'de Eğitimin Niteliğini Geliştirme ve İzleme Projesi ile eğitim süreçleri içerisinde dönüşümün en temel unsuru olan ve kaliteyi en yakından ilgilendiren öğretmenlerin öğrenen birer lider olarak sınıf ortamında koçluk tekniklerini uygulayabilmeleri, bu yöntemlerle öğrencinin özgüvenin artması, problemleri çözme yeteneğinin gelişmesi, nasıl öğreneceğinin farkına vararak bunu derslerine aktarılması, eğitimde kalitesinin arttırılarak başarının arttırılması hedeflenirken bir yandan da anne babaların sürece etkin bir biçimde dahil olmalarının önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor. Özellikle etkili iletişim becerilerinin hayata geçirilmesi ile eğitimde anne babaların sürece etkin bir biçimde dahil edilmesi hedeflenmektedir. Bu eğitimler talepler doğrultusunda okullarımızda öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve anne babalara yönelik olarak gerçekleştirilmeye devam edilecektir. Şimdilik BENGİ Projesi kapsamında Öğrenen Öğretmenlerle, Öğrenen Liderle eğitimlerimize devam edilmektedir. Gelen talepler doğrultusunda bu tür eğitimlerimiz anne babalar ve öğrencilere yönelik olarak sürdürülmesi hedeflenmektedir. Amacımız eğitimde kalitenin arttırılmasına katkı sağlamaktır." Dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.