Bergama’nın İlgili Babaları Uluslararası Bergama Kermesinin Gözbebeği Oldu

Türkiye'de ilk kez İzmir'in Bergama ilçesinde kurulan İlgili Babalar Derneği düzenlediği etkinlikler ile 81.Uluslararası Bergama Kermesinin göz bebeği...

Türkiye'de ilk kez İzmir'in Bergama ilçesinde kurulan İlgili Babalar Derneği düzenlediği etkinlikler ile 81.Uluslararası Bergama Kermesinin göz bebeği oldu.

81.Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında bir de tanıtım standı açan Bergamalı İlgili Babalar Kermes Festivali boyunca stantta Bergamalılara broşür dağıtarak dernek hakkında bilgi verdiler. Bergama'nın İlgili Babaları ve çocuklar kendileri için hazırlanan stantta gösteri, oyun ve eğitici aktivitelerle eğlenceli vakit geçirirken Kermesin kortej yürüyüşü, lunapark gezisi, pandomim ve tiyatro gösterisi gibi aktiviteler de bulundu.

Bergama İlgili Babalar Derneği Başkanı Avukat Hakan Çakar ,Biz Anne Çocuk Eğitim Vakfının 10 hafta süren Baba Destek Programına katıldık. Bu program sırasında biz ilgili babalar olmayı düşündük. İlgili babalığın geliştirilmesi, çocuğun gelişimine destek sağlayabilmesi ve bu anlamda daha fazla sorumluluk sahibi olmayı, sevmesini bilen babalar olmak için Bergama İlgili Babalar Derneğini kurduk.81.Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında açmış olduğumuz stantta çocuklarımız ile birlikte şarkılar söyledik, oyunlar oynadık. Standımızda derneğimiz ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttık. Kermesin açılış ve kapanış kortejine hep birlikte katılım sağladık. "diye konuştu.

Çocuğu sayesinde Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)'in düzenlediği bir kursa katıldığını belirten Ersan Şendur " 10 hafta süren kursların tamamına katıldım. Açmış olduğu kurs nedeni ile AÇEV" teşekkür ediyorum. Bu kursların her zaman ve düzenli olmasını isterim ki anne ve babalar bilinçlendirilerek çocuklarının eğitimi ve gelişimini iyi tamamlayan bireyler olması sağlanmalıdır" dedi.

AÇEV Baba Destek Programına eşi ile birlikte katıldığını belirten Yasemin Çelebi, "Babamız ile birlikte kızım Nil için neler yapabiliriz, nasıl iyi bir nesil yetiştirebiliriz diye uğraşıyoruz. Eşim Baba Destek Programına ben ise Aile Eğitim kursuna katıldım. Eşim ve ben öğretmen olmamıza rağmen kendimizde ve çocuğumuzda farklılıklar gördük. Katkılarından dolayı AÇEV'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bergama'da Psikolojik Danışmanlık yaptığını ifade eden Mehmet Osman Çetiner ise "Bergama'da yaklaşık 2 yıldır Baba Destek Programını yürütüyorum. Eğitim alan babalar biz bununla yetinmek istemiyoruz. Babalar çocuklarının gelişimi ile ilgili daha fazla sorumluluk alsın diye rol aldılar ve bu çabayı bir derneğe dönüştürdüler. Dernek ile de yetinmeyip 81.Uluslararası Bergama Kermesinde bir yürüyüş yaptılar,stand açıp hazırladıkları broşür ile toplumu bilinçlendirmeye çalıştılar.Katkılarından dolayı başta Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile tüm anne ve babalara teşekkür ediyorum " diye konuştu.

AÇEV'in İlk İş Babalık Kampanyası

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) 1996 yılından bu yana yürüttüğü Baba Destek Programı (BADEP) ile; babaların çocuk gelişimi üzerindeki önemini vurgulamak ve babalık rollerini güçlendirmek üzere çalışmalar yürütüyor. Vakıf, 2017 yılında ilgili babalık konusuna odaklanıyor ve "İlk İş Babalık" isimli yeni bir kampanyayı hayata geçiriyor.

"İlk İş Babalık" Kampanyası, babaların çocuklarının bakımında, gelişiminde sorumluluk üstlendiği, çocukları ile karşılıklı ve yakın ilişki kurduğu, birlikte zaman geçirdiği ilgili babalık modelinin öneminin tüm toplumda anlaşılmasını hedefliyor. Kampanya kapsamında farklı illerde, çeşitli yerel paydaşlarla ilgili babalığı gündeme getirecek faaliyetler düzenlenmesi planlanıyor. Yıl boyunca gerçekleştirilecek ve farklı mecralar üzerinden "ilgili babalık" konusunu gündeme taşıyacak faaliyetler arasında; farkındalık, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, araştırma lansmanı, sosyal medya kampanyaları ve fotoğraf sergisi yer alıyor.

AÇEV'in Baba Destek Programı(BADEP)

İlk İş Babalık Kampanyasının odağında yer alan ilgili babalık yaklaşımı AÇEV'in Baba Destek Programı (BADEP) uygulamalarına dayanmaktadır.BADEP, 1996 yılında AÇEV tarafından geliştirilen, bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir programdır. 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik olarak açılan gruplarla haftada bir gün, akşam saatlerinde, 2 saat süreyle uygulanan bir yetişkin eğitim programı olan BADEP, 10/13 hafta sürmektedir. Ayrıca annelere yönelik olarak 2 oturum gerçekleştirilmektedir. Bir baba grubu, 15 ile 20 arasında babanın katılımıyla oluşmaktadır. Oturumlar, grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Baba Destek Programına katılan babaların, çocukları ile ilgili daha fazla sorumluluklar üstlendikleri, tüm aile bireyleri ile daha demokratik ilişkiler kurdukları ve çocuklarının gelişimlerini destekleri gözlemlenmiştir. Programın yalnızca babaları değil, eşlerini de çocukları ile ilişkilerinde olumlu etkilediği görülmüştür.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları