Beü Kariyer Merkezi Büyüyor

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) öğrencilerine hedef belirleme ve kariyer yolculuklarını doğru planlamalarında destek olmak amacıyla kurduğu Kariyer...

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) öğrencilerine hedef belirleme ve kariyer yolculuklarını doğru planlamalarında destek olmak amacıyla kurduğu Kariyer Merkezi, 2016 yılının Mart ayından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, Farabi Kampüsünde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü ofisinde hizmet veriyor.

BEÜ Kariyer Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren Mezunlarla İletişim Koordinatörü Esra Hacıoğlu, Merkezin ilk 7 ayını değerlendirdi. Hacıoğlu, "Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'in girişim ve destekleri ile oluşturduğumuz Kariyer Merkezi, Üniversitemize yeni bir heyecan, farklı bir dinamizm kattı. Gençlerin gelecek planlarında katkı sağlamak, onlara sahip oldukları bilgi, yetenek ve deneyimleri doğru değerlendirebilmeleri konusunda yol gösterici olmak öncelikli hedefimiz. Çalışmalarımızı bu yönde planlıyoruz. Farklı sektörlerden önemli isimleri Üniversitemize davet ediyoruz; deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşıyorlar. Bu isimler arasında mezunlarımız da var. Mezun-öğrenci buluşması çok önemli; bu yakın bir gelecek için hedeflediğimiz "mentorluk" uygulamasının ilk adımını oluşturuyor. Öğrenci, kendisi ile aynı sıralarda oturmuş bir meslektaşını karşısında görünce güven ve motivasyon kazanıyor. Meslekte kendini bekleyen gerçeklerle tanışıyor" dedi.

Merkezin yüz yüze danışmanlık hizmeti oldukça yoğun ilgi gördüğünü belirten Hacıoğlu, "Randevu sistemi ile sürdürülen bu çalışmanın geri dönüşlerini kısa sürede alıyoruz. Merkeze 3. ve 4. sınıf öğrencileri ilgi gösteriyor. Staj ve iş başvurusu için CV hazırlamak için destek istiyorlar. CV, parmak izi gibi; herkesin farklı hedefleri, özellikleri, değerleri, öncelikleri var. Merkeze başvuran öğrencimize ilk olarak hedefini belirleme konusunda yardımcı oluyoruz. Mezun olunca nasıl bir sektörde çalışmak istediği, sahip olduğu yetenek ve yetkinlikleri, bilgi ve deneyimleri gibi pek çok açıdan kendini sorgulamaya başladıklarında hedeflerini ifade edebiliyorlar. Hedefler doğrultusunda kişisel bilgileri düzenliyoruz; bir anlamda öğrenciler farkında olmadan kendi CV'lerini oluşturuyorlar. Amacımız sadece yol gösterici olmak. Bunun ardından iş görüşmelerinde ihtiyaç duyacakları davranış envanterleri hakkında da bazı bilgi ve deneyimleri paylaşıyoruz. Geçtiğimiz bahar döneminde ofisimizden randevu alan yaklaşık 200 öğrencimiz için CV oluşturduk. Bizi en çok mutlu eden ve inancımızı güçlendiren, bu öğrencilerimizden ya da mezunlarımızdan aldığımız geribildirimler oluyor. Staja kabul edildiklerini, işe başladıklarını bildiren mesajlar gönderiyorlar, teşekkür ediyorlar. Bu bizim için çok önemli ve değerli bir gösterge" diye konuştu.

Bülent Ecevit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarının bölüm ve programları için öğrencilerin katıldığı "Güçlü CV Hazırlama" seminerleri de düzenlediklerini söyleyen Hacıoğlu bu seminerlerin de yoğun ilgi gördüğünü ve verimli geçtiğini kaydetti. Hacıoğlu, "Öğrencilerimiz seminerlerimize de ilgi gösteriyorlar. Ofisimizin Farabi Kampüsünde olması çevre kampüslerimiz için bir dezavantaj oluşturmuyor. Diğer kampüslerimizde öğrencilerimizle grup çalışmaları başlattık geçen yıl. Bu uygulamamız devam edecek. Yeni dönem çalışmalarımızı da planladık. Etkinliklerimizi kariyer.beun.edu.tr adresli linkten duyurmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimiz 03722912105 numaralı hattından ulaşarak randevu ya da bilgi alabilirler" dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, mezun sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü ve Kariyer Merkezinin Üniversitenin önemli dinamiklerinden birini oluşturduğunu söyledi. Rektör Özer, "Öğrencilerimize alanlarında en kaliteli akademik öğretimi vermek için sunduğumuz hizmetlerden biri de Kariyer Merkezimiz oldu. Öğrencilerimize sosyal, kültürel, sportif beceri kazanacakları ortamlar sunuyoruz. Bu olanakların her biri gençlerin kendilerine değer katmaları için hazırlanıyor. Bugün mühendis, işletmeci, öğretmen, ekonomist, tekniker gibi herhangi bir unvan ile mezun olan öğrencimiz kendi ile aynı eğitimleri almış diğer gençlerden farklı olması gerektiğini biliyor. Kariyer Merkezimizi öğrencilerimize farklılıklarını ifade edebilmeleri ve doğru bir kariyer planlaması yapabilmelerinde destek olmak amacıyla kurduk. Staj ve iş başvurularının öncesinde Merkeze başvuran öğrencilerimiz CV'lerini nasıl düzenleyeceklerini öğreniyorlar. İş görüşmelerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi oluyorlar. Ayrıca düzenlenen söyleşiler, seminerler ve çeşitli etkinliklerle gençlerimizin için önemli bir ihtiyacına cevap veriyoruz. Bu yıl düzenlemeyi planladığımız Kariyer Günlerinde öğrencilerimizi sektörlerin temsilcileri ve insan kaynakları yetkilileri ile bir araya getireceğiz. Böylece iş yaşamında kendilerini bekleyenler konusunda daha fazla bilgi sahibi olabilecekler" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.