Beypazarı Oymaağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Oymaağaç köyü son dakika gelişmeleri, Oymaağaç köyüne özgü yemekler, Beypazarı Oymaağaç köyünün tarihi, Oymaağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Oymaağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Oymaağaç, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Oymaağaç Köyü Resimleri ve Oymaağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Oymaağaç Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Oymaağaç, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.
15. asırda ismi geçmektedir.[1] Şifâhi bilgilere göre köy daha önce Gönen çiftliği bölgesinde Halaplı Bayırı denilen yerde kurulmuş, oradan da bugünkü bulunduğu yere taşınmıştır. Mahalleye ilk yerleşimin Selçukluların bölgeye hakim olmaya başladığı 1300 lü yıllarda başladığı belirtilmektedir. Tarihi İpek Yolu mahallesimüzün Kır mevkisinden geçmektedir.Ayrıca mahallesimüzün arazileri içinde 2 tanede höyük bulunmaktadır. Bu Höyüklerin MÖ oluşturulduğu tahmin edilmektedir. mahallenin Gönen Çiftliği mevkiindeki mağaralarda geçmiş dönemlerde yaşam olduğu bilinmektedir.
Ankara il merkezine 122 km, Beypazarı ilçesine 22 km uzaklıktadır Beypazarı'nın güneydoğusundadır. 12 km. kuzeydoğusunda Dikmen mahallesi, 8 km. güneybatısında Tacettin mahallesi, 17 km. batısında Tahir mahallesi güneyinde ise Ayaş ilçesine bağlı Gençali mahallesi bulunmaktadır. Yüksek tepeler üzerndeki geniş düzlük üzerine kurulmuştur. Ayrıca Google Earth 'tan da köy net olarak görünmektedir. mahallenin ada mevkiinden geçen Kirmir Çayı, Süveri ve İlhan Çayları ile Beypazarı ilçe merkezinden geçen İnözü Çayınıda alarak Sakarya Nehri'ne karışır. Yöre halkının mesire alanı olarak da yararlandığı Kirmir Çayı kenarları, yeşil alanlarla kaplıdır. Ayrıca kenarındaki araziler Kirmir çayı ile sulanmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Yalnız mahallesimüze bağlı olan Ada mevkii (Kirmir çay kıyısı) akdeniz iklimine sahip olup ılık iklim seven incir yetiştiği görülmüştür.Eğer istenirse Akdeniz İklimi Meyveleri Yetiştirilebilir. O civarda yılda 3 sefer ürün hasadı yapılabilir.
Mahallenin ekonomisi tarıma dayalıdır. Havuç üretiminde Türkiye'nin önde gelen köylerindendir. Havuç'un yanı sıra; buğday ve ayçekirdeği üretimindede hatırı sayılır bir mahalledir. Nohut, Kavun, Karpuz ve sebze çeşitleride yetiştirilmektedir. Oymaağaç mahallesinde hayvancılık son 50 yılda gerilemiştir. Şu anda profesyonel anlamda hayvancılık yapılmamakla birlikte Oymaağaç halkı kendi ihtiyacını karşılayacak kadar hayvan beslemektedirler. Hayvancılığın gerilemesindeki en büyük etken tarım alanındaki teknolojik gelişmelerdir.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır (köye 1928 yılında ATATÜRK tarafından ilkokul, doğumevi ve lojmanları yaptırılmıştır)ancak kullanılamamaktadır.Öğrenciler taşımalı eğitim sistemi içerisinde Beypazarı'na taşınmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi var, fakat çalışan olmadığından hizmet vermemektedir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.