Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gölde elektroşokla avlanan balıkçıların kullandığı plakası silinen tekne ile içerisindeki kaçak avda kullanılan malzemeler drone kamera ile gökyüzünden alan taraması yapılarak bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü'nü korumakla görevli Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, göl üzerinde rutin denetim görevini icra ederken kıyıdaki sazlık alana yakın açıklarda yasak olmasına rağmen elektro şok cihazı yöntemiyle avlandığından şüphe ettiği bir balıkçı teknesini takip altına aldı. Ancak, sazlıklar arasına girerek gözden kaybolan tekneye ulaşmak için seferber olan ekipler, botun sazlıklar arasına girme kabiliyeti olmaması nedeniyle bölgede takibini sürdürürken diğer yandan da avcıları yakalayabilmek için Beyşehir Belediyesi'nden de drone kamera desteği talebinde bulundu. Soğla bölgesindeki kıyıya polis ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri de sevk edildi. Göl kıyısında uçurulan drone kamera, sazlıklar üzerinden görüntü alarak bölgede geniş alanda tarama gerçekleştirdi. Polis ve su ürünleri kontrol ekipleri, drone kamera ile çıplak gözle görülmeyen sazlıklarla kaplı alanda tekne ve içerisindekileri bulabilmek için seferber oldu. Su ürünleri kontrol ekipleri suları çekilen kıyı kesimde yaya olarak sazlıkların arasına intikal ederken, ekipler kamışlar arasında uzun süre çizmelerle yaya olarak arama gerçekleştirdi.
Yapılan aramalar sonucunda ekipler, sazlıklarla kaplı bölgede bir süre sonra plakası silinen bir balıkçı teknesi ile karşılaştı. Teknede yapılan aramada içerisinde elektroşokla avcılıkta kullanılan 2 akü, akü bağlantı kabloları ile avlanan balıkları tekneye aktarmada kullanılan bir kepçe ile içerisinde avda kullanımı yasak olan ağ göz aralığı küçük 500 metre misina ağ ele geçirildi. Ekipler, elektro şok cihazını da yanına alarak kayıplara karışan avcı ya da avcıları yakalamak için de çalışma başlattı. Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı'nın konuşlu olduğu limana çekilen plakası silinen teknenin motor seri numarasını alan jandarma ekipleri, teknenin sahibine ulaşmayı başardı. Kendisinin ava çıkmadığını ve olayla ilgisi olmadığını ileri süren tekne sahibi, emanet olarak verdiği yakınının ismini jandarmaya verince İ.G. hakkında gölde yasak olan elektroşokla avcılık yapmaktan yasal işlem yapıldı. Jandarma ekipleri, İ.G.'ye 2 bin 240 lira ceza keserken, avlanılan sahanın milli park olmasından dolayı ceza miktarı iki katı olan 4 bin 480 lira olarak uygulandı.
İHA