Bilecik tarihi ve kültürel değerleriyle kültürel mirasın başkenti olacak

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik'in özellikle son dönemlerde şehrin tanıtım ve turizmine yönelik çığır...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik'in özellikle son dönemlerde şehrin tanıtım ve turizmine yönelik çığır açacak projeleri gerçekleştirerek, yeni umutlar vaat ettiğini kaydetti.

27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, tanıtım ve turizm alanında birçok önemli organizasyon ve buluşmaya ev sahipliği yapan Bilecik'in başta inanç turizmi olmak üzere şehrin doğal güzellikleri ve keşfedilmemiş yönleri ile cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi çevresinde 25 milyon nüfusa sahip metropol şehirlerin bağlantı noktası ve uğrak yeri olan Bilecik Şeyh Edebali Türbesi başta olmak üzere, ilçesi Söğüt'teki Ertuğrul Gazi ve Dursun Fakih Türbeleri ile birçok tarihi ve kültürel özelliği önde olan yerleri yılda yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna beşiklik yaptığı gibi kurtuluş mücadelesinde de büyük bir rol alan Bilecik var olan tarihi zenginliği, kültürel ve ekonomik yöndeki zenginliklerin yanısıra, doğal güzellikleri, yeşil alanları, ılıman iklimi, köy yaşantıları özellikleri ile Bilecik'in kapıları Türkiye ve dünyaya daha da açılıyor" dedi.

"Bilecik son zamandaki inanç turizminde önemli aşamalar kaydetti"

Bilecik Belediyesinin 3'üncü dönem hizmet programında yer alan tanıtım ve turizm alanında önemli çalışmaları gerçekleştirdiğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Kültür ve Sanat alanında başta olmak üzere birçok şenlik, buluşma ve organizasyon ile adeta bir festival şehri olan Bilecik, son zamandaki İnanç Turizminde önemli aşamalar kaydetti. Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri yanı sıra Bilecik; Şeyh Edebali Türbesi, Yaşayan Şehir Müzesi, doğal güzellikleri ve yeni yatırım teşvikleriyle yeniden keşfediliyor. Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize hazırlanan Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Şeyh Edebali Türbesi ile oluşturduğu İnanç Turizmi ile yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor" ifadelerine yer verdi.

"Yaşayan Şehir Müzesi 20'bini aşkın misafiri ağırladı"

Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesi'nin açıldığı günden bu yana 20 bini aşkın misafiri ağırladığını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı; "Şeyh Edebali Hazretlerinin, "Ey oğul geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın" sözünü düstur alarak, günümüz ve gelecek nesillerimize tarihimizi daha iyi anlatmak amacıyla hazırlanan Şehir Müzesi; İstanbul, Çanakkale, Konya başta olmak üzere birçok ilden konuklarını ağırlıyor. Söz konusu şehirler ile gerçekleştirilen protokoller ile Yaşayan Şehir Müzesi ilk ayında 14 bine yakın misafirini ağırladı. Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Marmara Bölgesinin örnek müzelerinden biri olmaya aday Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi, 100 yıl gibi bir süre içindeki yakın tarihimizi tüm yönleriyle bugüne ulaştırmakla birlikte, ecdadımızın bizlere bıraktığı kültürel ve sosyal alandaki değerlerin de tekrar gün yüzüne çıkarılmasına aracılık edecek" dedi.

"On binlerce kişi Ertuğrulgazi'yi anma ve söğüt şenliklerinde buluşuyor"

Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri kapsamında her yıl on binlerce insanın Bilecik ve ilçesi Söğüt'ü ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Yağcı, şunları belirtti;

"Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, Kayı boyu Yörük aşiretlerince atalarına duydukları saygı ve sevgiyi sunmak, genç nesillere yurt ve tarih sevgisi kazandırmak, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek ve tarihi yad etmek gibi ulvi düşüncelerle aksatılmadan kutlana gelmiştir. Bu sebeple bu törenlere aynı zamanda "Yörük Bayramı'da denilmektedir. Ülkenin dört tarafından gelen Yörükler ve misafirler karşılandığı şenlikler ilçede hazırlanan program gereği cirit oyunları, aşıklar şöleni, çeşitli ilim adamlarının katılımıyla düzenlenen Osmanlı sempozyumu, folklor ekiplerinin gösterileri, Yörüklerin kına gecesi, mehteran konseri, sanatçı konserleri, sinevizyon, havai fişek gösterileri gibi faaliyetlere ev sahipliği yaparak, uluslararası düzeyde gerçekleştirilmektedir."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Genç Kalp Cerrahı Sefa Eltutan Yaşamını Yitirdi
Toprak Yoksa Gelecek De Yok!
Gazeteci Yılmaz Özdil Kalp Krizi Geçirdi
Hekimlerden Maliye Bakanlığı’na Maaş Zammı Tepkisi
Savcı Adayı Mithat Can Yalman’ın Mektubu Ortaya Çıktı