Bilecik’te Korsan Emlakçı Uyarısı

Bilecik'te faaliyet gösteren emlakçılar, son yıllarda gelişen sektörlerinde kayıt dışı çalışanların sayısının arttığını ve bunlarla mücadele...

Bilecik'te faaliyet gösteren emlakçılar, son yıllarda gelişen sektörlerinde kayıt dışı çalışanların sayısının arttığını ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Kayı Gayrimenkul-Emlak, Oto Kiralama sahibi emlakçı Onur Tüzün, son dönemlerde emlak sektöründeki gelişmeye bağlı olarak kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının da arttığını vurguladı. Tüzün, kayıt altında olmadan emlak işiyle uğraşanlarla ilgili sorun yaşadıklarını anlatarak, emlakçılar kanalıyla alım ve satım yapılması halinde kayıpların olmayacağını belirtti. Korsan emlakçılar konusunda mücadele edilmesi gerektiğini bildiren Tüzün, vergi ve oda kaydı olmadan ruhsatsız çalışan emlakçıların itibarsızlaştırılması için vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Tüzün, "Kayıt dışı çalışan emlakçılara devletin kurumların da kanuni uygulama yapmaları gerekmektedir. Gayrimenkul sektörünün güvenilir aracı kurumları olan emlakçıların dikkate alınması gerekmektedir. Aksi halde gayrimenkul yatırımlarınızda yanılma payınızın çok yüksek olacağını, maddi kaybınızın olmaması için emlakçı firmalarına güvenmelerini istiyoruz. Hiç emek sarf etmeden emlakçılık yapmaya çalışan birçok insan da emlakçılığı bırakıp, ofisi kapatıp cep telefonu ve internet siteleri üzerinden korsan emlakçılığa başladı" dedi.

"Korsan emlakçılar devlete hiç vergi ödemiyorlar"

Korsan emlakçıların devlete hiç vergi vermeden, hiçbir kurumsal hizmet üretmeden, sadece renkli fotoğraflarla internet sitelerinden müşteri avına çıktıklarına dikkat çeken Tüzün, "Bu yöntemle konut hayali kuran vatandaşların mağdur olması kaçınılmazdı. Çünkü muhatap korsan emlakçının adresi yoktur. Kahve köşelerinde ve kafeteryalarda emlakçılığa başlamıştır. Bu işi yapan korsan emlakçı sayısı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Neredeyse her kesimden insanların el altından korsan emlakçılık yaptığı ve bu işlerden büyük rant döndüğü de kuşkusuz inkar edilemez. Emlak ofisi açmak için meslek odası kaydı, vergi dairesi kaydı, Bağ-Kur kaydı, belediye ruhsatı gerekmektedir. Emlakçılık günümüzde oldukça popüler olan bir meslek. Emlakçı olmayı düşünen gençler liseden sonra iki yıllık emlakçılık bölümü okuyabilirler. Bu şekilde hem bu işi en temelinden öğrenmiş olur, hem de alacakları diploma ile ilerde emlak ofisi açabilirler. Şu an ki mevcut uygulamada emlakçı açabilmek için herhangi bir diploma gerekmemektedir. Yalnız yapılan yasal düzenlemeler ile yakın bir gelecekte bu ortadan kalkacak ve sadece ilgili diploma ve belgelere sahip olanlar emlak ofisi açabilecek işletebilecektir" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.