Bilecik’teki Kırtasiyeler Denetlendi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlileri tarafından, Bilecik'te faaliyet gösteren kırtasiyelerdeki ürünlerin denetimi yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlileri tarafından, Bilecik'te faaliyet gösteren kırtasiyelerdeki ürünlerin denetimi yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, "Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin" tebliğ kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün yıllık denetim planı dahilinde Bakanlıkları denetmenleri tarafından kentte kırtasiyelerin denetlendiği belirtti. Balta, "Kırtasiye ürünleri olan defterler, kalem tıraşlar, silgiler, masa üstü malzemeler, çantalar ve beslenme çantaları, kalem çantaları, su mataraları, boyama-yazı ve resim ürünlerinin denetiminin yapıldı. Bu denetimlerde kırtasiye malzemelerinin kimyasal (Azo boyar maddeler ve fitalat) bakımdan güvenli olması, kırtasiye malzemelerinin parçalarının ve yaylarının fiziksel yaralanma riskini en aza indirecek şekilde üretilmesi, ahşap esaslı ve bitki orijinli malzemelerde böcek tahribatı ve çürük bulunmaması, hijyenik olması, kırtasiye malzemelerinde kullanılan ağır metallerin seviyesi EN 71-3 standardına uygun olması, oyuncak sınıfına giren ve 36 aydan küçük çocuklar için risk oluşturabilecek kırtasiye malzemelerinin üzerinde 36 aydan küçük çocuklar için uygun değildir veya üç yaşından küçük çocuklar için uygun değildir şeklinde uyarı yazısı bulunması lazım. Tekstil ve plastik içerikli kırtasiye ürünlerinin alev, kıvılcım veya ateş çıkarabilecek maddelerle karşı karşıya kaldığında kolayca yanmayan tutuştuğunda yavaş yanan ve yanma sürecini geciktirici maddelerden yapılmış olması. Bunlara ek olarak oyuncak direktifine göre ambalajındaki tüm ifadelerin tüketicilerin kolaylıkla anlayabileceği bir dille yazılması. Üretici veya ithalatçının açık adının ve adresinin ambalaj üzerinde bulunması, adresin herhangi bir durumda tüketicinin direk iletişim kurabileceği bir adres olması gerekir. Bu maddeler kapsamında Bakanlığımız denetmenleri tarafından kırtasiye ürünlerine yönelik denetimler il genelinde yapılmaya devam etmektedir. Denetim sürecinde güvensiz olduğundan şüphe duyulan ürünlerden numuneler alınarak akredite laboratuvarlarda test ettirilerek, test raporları sonucu güvensiz bulunan ürünlerin piyasadan toplanması sağlanmakta ve gerekli tüm önlemler alınarak tüketicilerin korunması sağlanmaktadır" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.