Birlik Sağlık-sen: Yerli İlaç Üretimi Acilen Teşvik Edilmelidir!

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, yerli ilaç üretimi ve aşı üretimi konularını gündeme getirdi. EURO kurunun 10 TL ile sabitlenmiş olduğunu, pek çok ilacın temininde sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Doğruyol, “Sağlık...

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, yerli ilaç üretimi ve aşı üretimi konularını gündeme getirdi. EURO kurunun 10 TL ile sabitlenmiş olduğunu, pek çok ilacın temininde sıkıntı yaşandığına dikkat çeken Doğruyol, “Sağlık Bakanlığı ve mevcut hükümet hızlı bir şekilde yerli ilaç üretimini teşvik etmelidir. İlaçlarımız ve aşılarımız millileştirilmelidir. Vatandaşlarımızın piyasada ki pek çok ilaca fark ödeyerek alması, sağlık kurulu raporu olan pek çok ilaca bile ücret farkı ödenmesi, bazı ilaçların neredeyse ücretlerinin yarısını vatandaşın cebinden ödemesi devletin verdiği sağlık hizmetlerini kısmen ücretli hale getirmektedir. Piyasadaki ilaçların yaklaşık %35 inde ücret farkının çıkması da sıkıntıyı ortaya koymaktadır” dedi. 

Mülteciler Katkı Payı Ödemelidir!

Açıklamasına mültecilere yönelik önerilerle devam eden Ahmet Doğruyol şunları söyledi: “Türk vatandaşları ilaçta katkı payı ve muayene ücreti öderken, Suriyeli mültecilerin ödemediğini görüyoruz. Yıllarca sağlık primi ödeyen işçi memur ve bağkurlu vatandaşlarımız, emekli olduklarında %10, çalışırken %20, ilaç katkı payı ödemeleri ve devlet hastanelerine gittiklerinde 10 TL muayene ücreti ödemeleri, Suriyeli mültecilerin ise aldıkları sağlık hizmeti karşılığında ne ilaçta katkı payı nede, muayene ücreti ödememesi kendi vatandaşlarımıza karşı yapılmış olan bir haksızlıktır. Suriyeli mültecilerden de katkı payı ve muayene ücreti alınmalıdır. Birinci basamak sağlık hizmetleri sunumunu gerçekleştiren aile hekimliği siteminde bile reçeteye yazılan ilaç başına 1 TL gibi cüzi bir ücret bile olsa alınması doğru değildir. Mültecilerin yaşadığı bazı bölgelerdeki hastanelerin genel olarak mültecilere hizmet etmesi de olayın vahametini ortaya koymaktadır. Sağlık Bakanlığı ve mevcut hükümet hızlı bir şekilde  yerli ilaç üretimini teşvik etmelidir. İlaçlarımız ve aşılarımız millileştirilmelidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama
Yenidoğan Ölümleri Yanlış Politikaların Sonucudur
Yaralı Kalpler Neden Aşktan Korkar ?