Bölgenin En Büyük Ve En Kaliteli Eleme Tesisi Aksaray’a Kuruldu

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bölgenin en büyük tohumluk buğday...

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bölgenin en büyük tohumluk buğday ve arpa eleme tesisi kuruldu.

Tarım ve hayvancılık sektöründe söz sahibi olan ve nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'a bölgenin en büyük ve en teknolojik eleme tesisi kuruldu. 1 milyon 200 bin liraya kurulan eleme tesisi saatte 10 ton eleme yaparak, 24 saatte yaklaşık 200 ton civarında eleme işlemi yapıyor. Eleme tesisi ile ilgili bilgiler veren Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, eleme tesisinin bölgenin en büyük ve en kaliteli eleme tesisi olduğunu belirterek, "İhtiyaç olan her türlü aşamada üreticilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Tabii üreticilerimizin en azından gelip buraları özellikle bu tesisi görmelerini istiyoruz. Şu anda tesisimize Kırşehir'den bile arpa, buğday getiren üreticilerimiz var. Ciddi şekilde talep de var. Bu eleme tesisi Aksaray'a, üreticilerimize ciddi şekilde katkı sağlayacak. Bizim burası 24 saat hizmet veriyor. Üreticimiz hiçbir şeye karışmıyor. Sadece arpasını, buğdayını getiriyor. Bizim burada çalışan arkadaşlarımız döküyor, eliyor, ilaçlıyor ve torbalıyor, üreticimizin römorkuna dolduruyor" dedi.

"Tohumumuzu kesinlikle eletmeliyiz"

Tohum eletmenin önemine değinen Başkan Koçak, "Tohumumuzu elettiğimiz zaman yüzde 20, yüzde 30 gibi kara geçecek. Daha kaliteli tohum ekecek, daha iyi ilaçlanmış tohum ekecek. Bu da hem üreticimizin cebinde kar olarak kalacak, hem de ülkemizin milli ekonomisine ciddi şekilde katkı sağlayacak" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, "Tarım ve hayvancılıkla ün edinmiş Aksaray'ımız çok önemli bir tesise kavuşmuştur. Çiftçilerimiz kendi tohumluklarını kendileri bir şekilde kendi imkanlarıyla eleyerek kullanıyorlardı. Ama Aksaray Ziraat odamız yapmış olduğu bu hizmetle eleme tesisini burada kurdu. Günde 8 ton kapasite ile arpa, buğday tohumu elde edilmekte. Çiftçilerimizin kendi ürettiği ürünleri burada eleyerek sortex sistemi ile içindeki her türlü yabancı ve zararlı ürünleri görerek ayıklıyor. Neticede ilaçlanarak torbalanıp vatandaşa güzel bir hizmet sunulmakta" dedi.

Eleme tesisinden memnuniyetini dile getiren üretici Ahmet Dağlı da, "Allah razı olsun burayı yapanlara. Çok güzel yapılmış. Eskil ilçesine gittim, sordum, 100 TL dediler kilosuna. İşçiliği, her şeyi kendime aitti. Ama burada elini değmeden arabana yüklüyorlar her şey buraya ait 65 TL'ye yapılıyor. Çuvalı, ilacı, her şeyi buraya ait. Vatan için millet için çalışalım ki birlik beraberlik olsun. Memlekete güzel mahsuller yetiştirelim" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek