Bolu Gökpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökpınar köyü son dakika gelişmeleri, Gökpınar köyüne özgü yemekler, Bolu Gökpınar köyünün tarihi, Gökpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Fasıl, Bolu ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökpınar Köyü Resimleri ve Gökpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Bolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşar Bolu Arası Kaç Km? Bolu Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Bolu AlıçörenKöyünde doğan biri var mı? Bolu Doğumlu Ünlüler Kimler?
GÖKPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Gökpınar, Bolu ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Gökpınar, Bolu ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Eski ismi göksu Köyü olarak geçmekte iken Gökpınar Köyüne çevrilmiştir.Neden çevrildiği bilinmemektedir.
Köyde düğün, sünnet, askerlik gibi törenlerde köy halkı toplanmaktadır. Bu törenlerde özellikle köy camiinde okutulan mevlitler büyük yer arz etmektedir.
Düğün merasimleri için kına geceleri düzenlenmekte, düğün salonlarında düğünler tertip edilmektedir. Ayrıca evlilik törenlerinde "Gelin Alma" ismi verilen ve onlarca aracın oluşturduğu konvoylarla kız gelin evinden alınarak damat evine getirmektedir.
Askerlik çağına gelmiş ve askere gidecek gençlerin hediyeler alınarak ziyaretler gerçekleştirilmektedir.
Bolu merkezine 12 km uzaklıktadır.Şehrin Güneydoğusunda.Organize sanayi Bölgesinin Güneyinde şirin ve sakin bir köydür.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Batı Karadeniz Bölümü'nde en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm’dir. Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. Doğal bitki örtüsü ormandır. Yüksek alanlarda Alpin çayırlar görülür
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır