Btü’den Proje Hazırlama Eğitimi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTU-SAN) tarafından hazırlanan "TÜBİTAK Bilimsel...

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTU-SAN) tarafından hazırlanan "TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi', 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'da gerçekleştirildi.

TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen eğitim programına çeşitli üniversitelerde görev yapan, farklı disiplinlerden yaklaşık altmış öğretim üyesi katıldı. Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTU- SAN) Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Taner'in koordinatörlüğünde düzenlenen faaliyete Bursa Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Emin Akay ve Yrd. Doç. Dr. Salih Parlak, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Halil İbrahim Ünal ve Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Ersöz eğitimci olarak katıldı. "TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projeleri, Avrupa Birliği Projeleri ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Projeleri"nin yazım, değerlendirme ve yürütme aşamalarının yanı sıra fikri mülkiyet hakları ve patent başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Programın açılış konuşmasını yapan BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, BTÜ yönetimi olarak akademisyenleri ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunacak, sanayinin ihtiyaçlarına çözümler getirecek yenilikçi proje çalışmaları üzerinde yoğunlaşmaları konusunda teşvik ettiklerini söyledi. Teşviklerinin bir örneği olan bu etkinliğe uzak ve yakın çevreden gelen tüm akademisyenlere teşekkür eden Prof.Dr. Ramazan Kurt, araştırmacıların proje hazırlama konusundaki donanım ve motivasyonunu arttıran bu tür eğitim etkinlikleri sonucunda proje başvurularındaki başarı oranında belirgin bir artışın gözleneceğini belirtti.

BTÜ'nün oldukça genç bir üniversite olmasına rağmen, birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016"ilk 50 Listesine 41. Sıradan girmeyi başardığını hatırlatan Merkez Müdürü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz da, daha üst sıralara yerleşmenin akademisyenlerin hayata geçirecekleri inovatif çalışmalarla mümkün olacağını dile getirdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı