Bu kanser erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor

Böbrek kanserinin en sık 50 ile 60 yaşları arasında görüldüğünü belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof.

Böbrek kanserinin en sık 50 ile 60 yaşları arasında görüldüğünü belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, erkeklerde ise kadınlara oranla iki kat daha fazla ortaya çıktığını söyledi.

Böbrek kanserinin çok sinsi seyreden bir hastalık olduğunu ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, "Hiçbir şikayet yapmadan büyük hacimlere ulaşabilir. Büyük hacimlere ulaştığı zaman kitle, yan ağrısı ve kanlı idrar yapma böbrek kanseri olan hastalarda görülen semptomlardır. Ancak böbrek kanseri tespit edilen hastalarda bu şikayetler hastaların sadece yüzde 15'inde bulunur. Geri kalan yüzde 85'inde hiçbir bulgu yoktur. Böbrek kanseri en sık 50-60 yaşları arasında görülür. Erkeklerde kadınlardan iki kat daha fazla görülür" dedi.

Sigara içimi, obezite, hipertansiyon ve kronik böbrek yetmezliği sebebiyle hemodiyaliz tedavisi gören hastalar, fenasetin içeren ağrı kesiciler, asbest ve kadmiyum işinde çalışanlar, ailesel yatkınlığı olanlar böbrek kanserinin sebebi olduğunu ifade eden Kilciler, "Ancak böbrek kanseri tespit edilen hastaların sadece yüzde 10'unda bu sebepler bulunabilir. Yüzde 90'ında ise hiçbir sebep bulunmaz. Bu yüzden 50 yaşını geçmiş bireyler altı ayda bir mutlaka check-up yaptırmalıdır. Check-up protokolü içerisinde bulunan ultrasonografi ile böbrek tümörü kolayca tespit edilir. Erken tespit edilen böbrek tümörlü hastalar üroloji uzmanının yapacağı cerrahi ile tam şifa bulur" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama
Yenidoğan Ölümleri Yanlış Politikaların Sonucudur
Yaralı Kalpler Neden Aşktan Korkar ?
Bağırsak Sağlığı Neden Önemli?