Uşak Belediyesi gerçekleştirdiği Mahalle Konağı Projesi ve çevre düzenlemesiyle tarihi dokuyu teknoloji ile harmanlayarak Uşaklıların hizmetine sunuyor. Konsept olarak Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan projede Selçuklu yıldızlarıyla donatılmış şadırvan, ekmek satış noktası, konuşan banklar ve lale figürlü sokak lambaları dikkat çekiyor.
Karaağaç Mahallesi'nde yapımı biten Mahalle Konağı, mimarisi ve çevre düzenlemesiyle Uşak'ta ilgi odağı oldu. Sağlık ocağı ve mahalle muhtarlığı olarak hizmet vermeye başlayan Mahalle Konağında spor ve toplantı salonları, üstün zekalı çocuklara özel eğitim verilecek olan Uşak Belediyesi Bilim ve Zeka Gelişim Atölyesi ile robot atölyesi çok yakında Uşaklıları kabul etmeye başlayacak.
"Konaklarımızın dışı ne kadar estetikse içi de o kadar teknolojik"
Konuyla ilgili olarak konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan projeyi gerçekleştirirken mahalle sakinleriyle istişareler yaptıklarını ve öne çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini söyledi. Konseptin mimari ve teknoloji kullanımı anlamında Türkiye'de ilk olduğunu vurgulayan Cahan, "Proje bizim özgün çalışmamızın bir ürünü. Türkiye'de başka bir yerde buna benzer bir çalışma görmedim. Konaklarımızı her tarafta görebileceğiniz binaların görünümünde yapabilirdik ama biz ecdadımızın mimarı estetiğini teknoloji ile buluşturmaya çalıştık. O tarihi dokuyu ve hazzı insanlarımızın yaşamasını arzu ettik. Tabi konaklarımızın dışı ne kadar estetikse içi de o kadar teknolojik. Çağımızın bütün kazanımlarını buralara yansıtmaya çalıştık. Spordan kültüre, bilimden sağlığa kadar bir çok alanda hizmet vermesi için araç ve gereçlerle donattık. Vatandaşlarımızdan da bu anlamada olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Seçim dönemimizde dile getirdiğimiz her mahalleye bir konak sözümüzü de peyder pey gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Karaağaç Mahalle Konağı mimarisini yanı sıra çevre düzenlemesi ile de mahalle sakinlerinin beğenisini kazanıyor. Konak önündeki belediye ekmeği satış noktası ve şadırvan Selçuklu desenleriyle bezenmiş ve tarihi bütünlüğü tamamlamış. Bunların yanında iki adet de konuşan bank Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okurken şairlerin hayatı da banklara yazılmış. Vatandaş buralarda oturup yorgunluk atarken şairlerin hayatların okuyup, isterse şiir dinleyebiliyor.
Başkan Cahan bankların hizmete girmesine müteakip mahalle sakinleriyle burada bir araya geldi. Karaağaç Mahallesi Muhtarı Mustafa Korkmaz Cahan'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Konağın yapımından duydukları memnuniyeti dile getiren Korkmaz, "Burası gece bir başka güzel oluyor. Akşam saatlerinde çalışmaya başlayan fıskiyenin su şırıltıları, lale figürlü sokak lambaları ve arkasında tüm güzelliğiyle gelin gibi süslenmiş bir konak, izlemeye değer bir görüntü oluşturuyor. Böyle bir yapıyı mahallemize kazandırdığınız için tüm mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum" dedi.