Bu tespihe paha biçilemiyor

Kütahya'da, her tanesinde karınca fosili bulunan kehribar tespihine paha biçilemiyor.

Kütahya'da, her tanesinde karınca fosili bulunan kehribar tespihine paha biçilemiyor.

Paşam Sultan Mahallesi Ulu Camii Caddesi üzerindeki tespihi alıp satan Selahattin Mazılı, kehribar tespihinin, milyonlarca yıl önce taşlanan reçineden yapıldığını ifade etti.Mazılı, kehribarın Litvanya ve Ukrayna'dan ham madde olarak Türkiye'ye getirildiğini, İstanbul ve Mardin'de ustalarca işlendiğini belirtti.

Mazılı, "Bir müşterimden aldığım kehribar tespihin her tanesinde karınca fosili var. Bu tespihin gerçek kehribar olduğunun kanıtı. Bir çok kişi bu tespihe hayran kalıyor. 1 aydır onlarca kişi tespihi almak istedi. Hatta 6-7 bin liraya kadar fiyat verenler oldu. Ancak ben şimdilik satma taraftarı değilim" dedi.

Mazılı, tezgahında 5 TL'den 3 bin TL'ye kadar tespih bulunduğunu söyledi.

Aynı bölgede yıllardır tespih alıp sattığını dile getiren Selahattin Mazılı, "Burada kehribar, katalin ve oltu taşı olmak üzere 100'ü aşkın tespih türü bulunuyor. Burada her keseye uygun tespih var. Genelde pahalı olmasına rağmen kehribar tespihleri ilgili görüyor. Tespihlerin fiyatları 5 TL'den başlayıp 3 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bilhassa hafta sonları il dışından çok sayıda tespihsever Kütahya'ya geliyor" diye konuştu. (EFE)

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları