Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen ve İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği "Minik Kalpler Projesi" kapsamında öğrencilere kalp taraması yapılmaya devam ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl 15 Aralık'ta hayata geçirilen ve Şubat 2017'da tanıtımı yapılan proje kapsamında 6-10 yaş arası öğrencilere, doğuştan gelen ritim bozukluklarının tespitine yönelik EKG cihazları ile kalp taraması yapılıyor. Tarama sonrası elde edilen grafikler, Mersin Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü profesörleri tarafından değerlendiriliyor ve ritim bozukluğu tespit edilen öğrencilerin aileleri bilgilendirilerek, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi süreci uygulanıyor.
Başladığı günden bu yana proje kapsamında merkez Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ilçelerindeki 12 okulda 3 bin 600 öğrenciye kalp taraması yapıldı. Projenin tamamlanma sürecinde ise 20 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Bu hafta Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu'nda tarama yapmaya başlayan sağlık ekipleri, iki gün içerisinde 350 öğrenciye kalp taraması gerçekleştirdi. Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu'nda 14 Mart'a kadar sürecek olan programın kapsamında toplam 750 öğrenci kalp taramasından geçirilmiş olacak.
Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Hocaoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Ufuk Kaçıra, projenin, çocuğunu doktora götürme imkanı olmayan aileler açısından güzel bir hizmet olduğunu dile getirerek, "Öğrencilerimizin sağlığı açısından çok güzel bir proje olmuş. Birçok velimiz belki de çocuğunu doktora götürme imkanına sahip olamayacaktı, bir sağlık kuruluşunda EKG çektirip kalbiyle ilgili bir sorunu olup olmadığını öğrenemeyecekti. Ama şimdi bu imkan ayağımıza kadar geldi. Velilerimizin neredeyse tamamına yakını projeyi destekliyor. Çocuklarının bu projeye katılmasına gönüllü olarak izin verdiler. Biz de bu proje için Mersin Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz" dedi.
İHA