Çamlıhemşin Yukarışimşirli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarışimşirli köyü son dakika gelişmeleri, Yukarışimşirli köyüne özgü yemekler, Çamlıhemşin Yukarışimşirli köyünün tarihi, Yukarışimşirli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarışimşirli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Yukarışimşirli, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarışimşirli Köyü Resimleri ve Yukarışimşirli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çamlıhemşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamlıhemşin Rize Arası Kaç Km? Çamlıhemşin Hava Durumu? Rize Köyleri ve Çamlıhemşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Rizeli iseniz Rize Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Rizeli Ünlüler arasında Çamlıhemşin Yukarışimşirli Köyünde doğan biri var mı? Çamlıhemşin Doğumlu Ünlüler Kimler?
Yukarışimşirli, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir köydür.Yukarışimşirli köyü adını 1965 yılında başbakanlık kararı ile almıştır. Daha önceleri köyün adı Kismen-Melivor olarak bilinmektedir.[1]
Dört mahalleden oluşmaktadırː Meevor, Keçman, Koydut ve Herpuzli. Köydeki Ermenice yer isimleri ve köy isimleri halen muhafaza edilmektedir.Köy, bölgenin yerli halkı olan Hemşinli köyüdür.
Melivor köyü halen geçmişten gelen Gelenek ve Göreneklerine bağlı kültürel yaşamını kısmen sürdürmektedir. Yemekler Lahana, Lobiya, Muhlama, Perteci ve Haşıl. Vartevor ve Hodoç gibi eski Hemşin kültürüne has adetler, geleneksel yaşam içerisindeki yerini korumaktadır.
Rize iline 72 km, Çamlıhemşin ilçesine 7 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, hernekadar Karadeniz iklimi içerisinde ise de zaman zaman bu özelliğini köyün Deniz seviysinden yüksek olması nedeni ile kışları bol Karlı ve soğuk, yazları yağmurlu geçmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı idi ancak son zamanlarda hayvancılık sadece hobi özelliği arz etmeye başlamıştır. Kimi evlerde hiç hayvan bulunmamasına rağmen bazı hanelerde birkaç büyükbaş hayvan ve keçi veya koyun bulundurulmaktadır. Tarım, eskiden Mısır, Fasulye, Patates ve çeşitli sebze meyve yetiştirilirken, son yıllarda sadece Çay ekimi yapıldığından dolayı diğer tarımsal ürünler sadece Bostan özelliğinde yetiştirilmektedir. Mısır ekmeğinin yerini buğday ekmeğinin almasının en büyük nedeni, tarlalara ÇAY ekilmesi ile başlamış ve artık mısır unu, ilçeye olduğu gibi köye de dışarıdan gelmektedir. Dere Alabalığı yerini besleme balığa terk etmektedir.
30-40 yıl öncesi her evde 20-25 büyük baş hayvan varken, şimdi hayvancılık terkedilmiş durumda ve bazı evlerde birkaç baş hayvan yetiştirilmektedir. Koyun ve Keçi besiciliği bırakılmış, yaylacılık da sadece şenlik eğlence ve stres atılan yer olarak addedilmektedir.
Son yıllarda kivi ekimi gündeme gelmiş ve bazı köylüler Kivi ekimi için öncelik vermeye başlamıştır.
Köyde, ilköğretim okulu binası vardır ancak eğitim yoktur. Halen taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol patika yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.