Çamoluk Kaledere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaledere Köyü son dakika gelişmeleri, Kaledere Köyü ne özgü yemekler, Çamoluk Kaledere Köyü nün tarihi, Kaledere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaledere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kaledere Köyü, Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaledere Köyü Resimleri ve Kaledere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çamoluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çamoluk Giresun Arası Kaç Km? Çamoluk Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Çamoluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Çamoluk Kaledere Köyü Köyünde doğan biri var mı? Çamoluk Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kaledere , Giresun ilinin Çamoluk ilçesine bağlı bir köydür.
Kaledere köyü ilçe merkezinin doğusunda yer almakta olup, ilçe merkezine 10 km. uzaklıktadır. Adını bu köyde bulunan tarihi kale ve yerleşim yeri itibarıyla da dere içerisinde bulunmasından almıştır. Köyün kuruluş tarihi eskilere dayanmaktadır. Bilindiği gibi dere içerisinde yerleşmiş köyün, doğusunda Karadikmen ve Usluca köyü sınırları, batısında Kutluca ve Kılıçtutan köyü sınırları güneyinde Kelkit Çayı, kuzeyinde Hacıören Köyü bulunmaktadır. Köy tek merkezde olup, mahallelere bölünmemiştir. Köyde en büyük kabile Kaleli Kabilesi olup, bunun dışında Ekmen, Karaosmanoğlu, Meğrili, Yonucu sülale ve soy isimleri yaşamaktadır. Köyün içinden geçen dere kenarında bulunan ve sulanabilir alanlarında bol miktarda patates, soğan, fasulye, mısır, darı ve diğer sebze türleri üretimi yapılır. Ayrıca Kelkit Çayı kenarında motopompla yapılan sulamalarda arazi tarıma elverişli hale getirilmiştir. Bunun dışında susuz alanlarda buğday, arpa ve fiğ gibi bitkilerle tahıl üretimi yapılmaktadır. Kelkit Çayı kenarında bulunan Sürmebükü adıyla meşhur bir mesire yeri bulunmaktadır. Kaledere Kalesi tarihi özellik taşımaktadır. İlçe pazarına sebze türlerinin hemen hemen hepsi bu köylüler tarafından getirilerek ticareti yapılmaktadır. Köyde meyve ağacı da bol miktarda bulunmaktadır. Bunları elma, armut,kayısı,dut gibi meyve teşkil eder.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Giresun iline 194 km, Çamoluk ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır faal olan şeyler sınıf başkanlığı seçimleri yapılmamaktadır ve sınav yapılmamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.