Çan Doğancılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Doğancılar köyü son dakika gelişmeleri, Doğancılar köyüne özgü yemekler, Çan Doğancılar köyünün tarihi, Doğancılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Doğancılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Doğancılar, Çanakkale ilinin Çan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Doğancılar Köyü Resimleri ve Doğancılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Çan Çanakkale Arası Kaç Km? Çan Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Çan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Çan Doğancılar Köyünde doğan biri var mı? Çan Doğumlu Ünlüler Kimler?
Doğancılar, Çanakkale ilinin Çan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köyün kuruluş tarihi kesin bilinmemektedir. 1915 tarihli haritada karşımızda çıkan köy 1928 tarihli köylerimiz adlı eserde Bayramiç’e bağlı olarak gözükmektedir.
Köyün üç defa yer değiştirip en son şimdi bulunduğu yerde yedi hane tarafından kurulduğu söylenmektedir. Köyün Doğancılar ismini alışı köy halkı tarafından şöyle anlatılır:
Bir, gün 2. Murad’ın yolu bu köye düşmüş. Burada yatıya kalmış. Misafirler için hazırlanan özel odada kaldığı (bu odaya şimdi Murat oda denir) gece kendisine hizmet eden köylünün çocuğu olmuş. Padişah çocuğun isminin Murat olmasını istemiş. Sabah köylü odaya geldiğinde misafirin gitmiş olduğunu ve yatağı altında bir mektup bıraktığını görür. Mektubu köyde okuyacak kimse olmadığından bugünkü Paşaköy’de bulunan vakfa götürüp okuturlar. Mektuptan misafirin 2. Murad olduğunu anlarlar. 2. Murad mektupta yedi hane olan köyün adını Doğancı koyduğunu ve civardaki bütün tarlaları kendisine hizmet eden kimsenin çocuğuna verdiğini yazmıştır.Çanakkale iline 86 km, Çan ilçesine 21 km uzaklıktadır.KÖYÜN gelir kaynakları başlıca tarım hayvancılık osmanlı halısı dokuma ve imalatı başlıca gelir kaynaklarıdır.... genç nesıl köyde kalmamaktadır. şehre göç hızlı bir şekilde devam etmektedir.. köyde son zamanlarda arıcılık iyi bir gelişme göstermektedir.. köyün oldukca iyi tabiat güzellikleri vardır . kara dağ .. bakırlık.. kara çam.. yaykın başlıca yöreleridir... insanları çok şakacı ve cana yakındır..başlıca sülaleleri..koca maremler .. çavuşlar.. muratlar.. kerimler.. koca feratlar.. devlet çavuşu.. abtramanlar .. kara yakuplar.. tepeliler.. dir.. Köye bağlı MANYAS OBA vardır.. nüfusu 8-10.. hanedir geçimi hayvancılıktır hepsinin soy adı CİVLEZ dir.. köyde demir su göleti vardır.. komşu köylri.. bahadırklı koyunyeri duman üvezdere dondurma karadağ dır...Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.