Köy aslında Çanakkale'nin büyük köylerinden biridir fakat dışa çok göç vermektedir. Bu nedenle köy şu an fazla kalabalık değildir. Köy mercanlar ve karacalar sülalesi olan iki köklü sülalenin su ihtiyacından dolayı bu bölgeye yerleşmesiyle meydana gelmiştir. Daha sonra çevre köylerden buraya gelen insanlarla çoğalmıştır. Köyde yaşayanların tümü Türkmen'dir. Köyde başka mezhepten insan yoktur.Çanakkale merkezine 34 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Akdeniz İklimi etki alanı içerisinde olmakla birlikte Ege Denizi'ne 20 km olan uzaklığı sebebiyle karasal karakter de göstermektedir. Köyün bulunduğu alanı lokal olarak göz önüne aldığımızda ise kuzeydoğuya sırtını dönmüş bir alan görürüz ki; bu da poyrazın şiddetli olduğu Çanakkale bölgesinde köyün hava durumunu etkilemektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır.üretken bir köy olarak dikkat çekmektedir köyde oturan birçok kişinin tarla,bahçelerinde doğal sebzecilik yaptığından söz edilebilir.tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkın yanında köy halkından olup geçimini şehir merkezinde sürdüren azımsanamayacak bir nüfusta vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.