Çanakkale Devlet Hastanesinde hizmet veren ultrason hizmetlerinin daha etkin ve kısa sürede verilebilmesi için yapılan çalışmalar hayata geçiriliyor. Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, günde ortalama 300 ultrasonun çekildiği devlet hastanesinde ultrason randevusu alan hastaların uzun süre beklememeleri ve mağdur olmamaları için çalışmalar yapıldığını ifade etti.
Çanakkale Devlet Hastanesinde hizmet veren ultrason hizmetlerinin daha etkin ve kısa sürede verilebilmesi için yapılan çalışmalar hayata geçiriliyor. Ultrason randevusu alan hastaların en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde çekimlerinin yapılması planlanıyor.
Çanakkale Devlet Hastanesindeki ultrason sistemiyle ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, 2017 yılında itibaren ultrason çekimi için gelen hastaların mağdur olmamaları için ultrason hizmetlerinde yeni uygulamalar yapacaklarını söyledi. Çanakkale Devlet Hastanesinde günde ortalama 300 hastaya ultrason çekimi yapıldığını ifade eden Yeşildağ, "Meme, tüm batın, üriner sistem, alt-üst abdomen ultrason görüntüleme işlemleri randevulu olarak yapılırken acil hastalar ve yatan hastaların da randevusuz olarak bu sıralamaya dahil olmasından dolayı yoğunluk yaşanan Ultrason biriminde mesai dışı uygulamaya geçirilerek yoğunluğun azaltılması planlanıyor. Aynı zamanda Ultrason istemi yapan klinisyen hekimlerimizle gereksiz ve fazla sayıda istem yapmamaları için daha hassas olmaları konusunda görüşülmüştür. Çanakkale Devlet Hastanesinde kadro yetersizliğinden dolayı yeni Radyoloji Uzmanı ataması planlanırken, bunun yanında halen Başhekim Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Radyoloji Uzmanımız Dr. İpek İlhan aynı zamanda ultrason çekimlerini de yapmaktadır. Aldığımız bu önlemler sayesinde 2017 yılı başlangıcından itibaren ultrason randevuları ve çekimleri konusunda bütün sıkıntılarımızın önüne geçebileceğiz" şeklinde konuştu.
İHA