Çankaya’nın Bahçıvanları Ders Başı Yaptı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Belediye tarihinin en büyük yatırım dönemini yaşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini Çankaya'da...

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Belediye tarihinin en büyük yatırım dönemini yaşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini Çankaya'da veriyoruz" dedi. Çankaya Belediyesinin insana ve doğaya yönelik projeleri kapsamında düzenlenen bahçıvanlık kursunun yeni dönemi törenle başladı. Törende, geçen yıl kursiyerlere eğitim veren öğretim üyelerine teşekkür plaketi verildi.

Çankaya Belediyesi tarafından 2011 yılından bu yana düzenlenen ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile iş birliği içinde yürütülen "Bahçıvanlık Eğitimleri'nin yeni dönemi düzenlenen törenle başladı. Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu, öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı. Plaket töreni öncesi kursiyerlere ve katılımcılara seslenen Alper Taşdelen, belediyeciliğin halkın katılımıyla yapılmasının önemine dikkati çekerek, "Üç yıldır Ankara Üniversitesi ile birlikte bu eğitimlere imza atıyoruz. Bu alanda en iyi eğitimleri biz veriyoruz" ifadelerini kullandı. Belediyenin Kent Tarım Hobi Evinden de bahseden Taşdelen, kent hayatının içinde olunmasına rağmen toprakla ilgili birçok bilginin Hobi Evinde verilerek vatandaşların sebze-meyve yetiştiriciliğini temel kurallarını öğrendiğini belirtti. Belediyenin gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgi veren Taşdelen, belediye tarihinin en büyük yatırım döneminin yaşandığını söyledi. Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini Çankaya'da veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesinde ona layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Çevreye yönelik her türlü desteğe hazırız"

Böyle anlamlı sosyal sorumluluk projelerine destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Dekan Söylemezoğlu ise belediye ile çevre duyarlılığına katkı sunan projelerde bir araya geldiklerini söyledi. Söylemezoğlu, bundan sonra da doğa ve çevreye yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Bu güne kadar 2 bin 225 vatandaşın yararlandığı eğitimlere bu yıl 270 kişi katılıyor. Eğitimlerde kursiyerlere, iç mekan bitkileri, üretim toprağının özellikleri, çim alanlarda ekim, bakım ve onarım, dış mekan bitkileri, süs bitkileri, yağmur suyu hasadı, meyve ve bağ hastalıkları, sebze yetiştiriciliği ve bakımı, bahçe bitkilerinde organik tarım gibi birçok konuda eğitim verilecek. Eğitimler, Çankaya Park'ta verilecek uygulama eğitimlerinin ardından 21 Nisan'da sertifika töreniyle sona erecek.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.