Çarşıbaşı Taşlıtepe Köyü

Çarşıbaşı Köyleri Arasında yer alan Taşlıtepe köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Taşlıtepe köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir

Taşlıtepe Köyü, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çarşıbaşı Taşlıtepe Köyü Resimleri ve taşlıtepe köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin taşlıtepe köyünde doğan biri var mı? Çarşıbaşı Dğumlu Ünlüler Kimler?

Çarşıbaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çarşıbaşı Trabzon Arası Kaç Km? Çarşıbaşı Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Çarşıbaşı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Taşlıtepe, Trabzon ilinin Çarşıbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Çarşıbaşı'nın Samsun Mahallesinden ayrılma bir mahalledir. Trabzon iline 45 km, Çarşıbaşı ilçesine 11 km uzaklıktadır.

Trabzon-Çarşıbaşı ilçesi: Taşlıtepe köyü tamamiyle Çepni köyü. Köy, hâlen Alevi'dir. Yani günümüzde özünü koruyabilmiş bir Alevi Çepni köyüdür.

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Taşlıtepe (Marzali) köyü. Köy nüfusu, tamamiyle Alevi Çepni Türkmenlerden oluşmaktadır.

Hakim bir tepenin üzerine kurulu olan köy, tipik bir Karadeniz dağınık yerleşiminin örneğini sergilemektedir. Evler yeşilin bin bir tonuna, doğanın kucağına serpiştirilmiştir.

Çarşıbaşı ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan Taşlıtepe Köyü Çarşıbaşı İlçesinin güneyindedir. Doğusunda Akçaabat İlçesi, Kuzeyinde Küçükköy Köyü, Güneyinde Samsun Köyü ve batısında Serpil Köyü bulunmaktadır. Köy eğimli bir arazide kurulduğu için ağırlıklı olarak fındık tarımı yapılmaktadır. Köyde fındığın yanında halkın kendi ihtiyacına yönelik olarak mısır, karalahana, patates, sebze ve meyve de yetiştirilir. Küçük ve büyükbaş hayvancılık da yapılmaktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık Ocağı yoktur.Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri

Kuştul Manastırı
Maçka Lapazan Yaylası
Kurtdağı Yaylasından Sisli Manzara
SultanMurat Yaylası Uçurtma Şenliği
Tonya ilçesi Tarihçesi ve Tonya Köyleri