Çatalzeytin Dağköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağköy köyü son dakika gelişmeleri, Dağköy köyüne özgü yemekler, Çatalzeytin Dağköy köyünün tarihi, Dağköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Dağköy, Kastamonu ilinin Çatalzeytin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağköy Köyü Resimleri ve Dağköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çatalzeytin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çatalzeytin Kastamonu Arası Kaç Km? Çatalzeytin Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Çatalzeytin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Çatalzeytin Köyünde doğan biri var mı? Çatalzeytin Doğumlu Ünlüler Kimler?
Dağköy, Kastamonu ilinin Çatalzeytin ilçesine bağlı bir köydür.Kastamonu Merkezden İnebolu yönüne 20 km ilerledikten sonra, Devrekani yönünde 50 km devam edip, Abana Bozkurt yönüne döndükten 5 km sonra yolun sağ tarafında kalmaktadır.
Tam olarak geçmişi bilinmemekle birlikte nüfusun artmasıyla karadeniz kıyı kesimlerinden yüksek kesimlere doğru ilerleme yoluyla yerleşilmiş olduğu tahmin edilmektedir. 1950'li yıllara kadar arazi oluşturmak adına ormandaki ağaçların köklerinden sökülerek yer açıldığı bilinmektedir.
Başlıca yemekleri; kiren tarhanası, tirit ve ıslama, ekmekleri; somun ekmeği, mısır ekmeği, kömeç ekmeği ve bazlama, tatlıları; sarı burma tatlısı ve sıkma tatlısı.
Kastamonu il merkezine 85 km, Çatalzeytin ilçesine 19 km, Bozkurt ilçesine 16 km, Abana ilçesine ise 18 km uzaklıktadır. Komşu köyleri ise İsmail, Arıca, İbrahim ve Koşmapınar köyleridir.
Rakımı yaklaşık 840 metredir. Bol yağış ve ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsimide yeşildir. Yabani hayvan hayatı açısından da zengin bir çevre içerir. Bu hayvanlardan, bozayı, domuz, kurt, tavşan, dağkeçisi, tilki, çakal türleri bulunmaktadır.
Bitki türleri açısından zengin bir çevreye sahip köyde ceviz, fındık, kestane, elma, armut, kiraz, erik, vişne, dut, üzüm, ıhlamur, ayva, kiren, çilek, hurma, kivi gibi meyveler yetiştirilmekte, ormanlarında kızılçam, karaçam, sarıçam, kavak, kayın, meşe, ardıç, göknar ve gürgen gibi ağaçlar bulunmaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buğday, mısır, arpa, keten, yulaf, yonca, mercimek, nohut, patates, fasulye, kuru fasulye, kabak, hıyar, kıvırcık, domates, biber, pırasa, patlıcan, havuç, sarımsak, soğan, pancar ve şeker pancarı yetiştirilmektedir ancak bunlar ticari amaçlı değildir.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.