Çavuşoğlu: “Schulz, elinden geleni ardına koyma”

Çavuşoğlu Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile ortak basın toplantısında : “Schulz, elinden geleni ardına koymasın” dedi.

“Elinden ne geliyorsa arkasına koymasın. Avrupa Birliğinin ve Parlamento Başkanı’nın ikiyüzlülüğünü çifte standardını her zaman olduğu gibi yine görüyoruz sadece biz değil halkımız da bunu görüyor” dedi. 

“Esasen Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz’un söylediklerinin bizim için çok fazla bir önemi yok. Eğer onun gücü yetiyorsa öncelikle Avrupa Parlamentosu’nda PKK faaliyetlerine son versin. Onları engelleyebilsin. Öyle görünüyor ki ya destekliyor ya da gücü yetmiyor. Öte yandan Schulz’un açıklamasına baktığınız zaman tehditkar üstten bakan bir tavır var. Hiç kusura bakma sizin bu tehditkar tavırlarınız bizi etkilemez. Biz kararlarımızı alırken sizden değil halkımızdan güç alıyoruz. Türkiye Avrupa Birliği temasının devam etmesini arzu ederken de de esasen kendi isteklerini belli ediyor. Diyor ki; ‘Diyaloğa devam ettirmezsek muhalefetle Türkiye’de karşıtlara sahip çıkamayız.’ Kimi kast ediyorsunuz. CHP mi, MHP mi, hayır PKK ve onun yandaşlarını kast ediyorsunuz. Niçin Türkiye’yle ilişkilerin devam etmesini istediğini de açıkça söylüyor”  dedi.

“Bizim en son Şehit Derik Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün teröristleri tarafından şehit edildikten sonra Schulz’un ve onun gibi düşünenlerin herhangi bir açıklaması oldu mu? Bir PKK’lı çok önemli ama bizim şehitlerimizin hatta PKK’nın katlettiği Kürt vatandaşlarımızın hiçbir önemi yok. Hiç kusura bakmasın önce Avrupa Parlamentosu’ndaki PKK faaliyetlerini durdursun. Güce yetiyorsa Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki teröre destek veren yapılara söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlarla ilgili de elinden ne geliyorsa arkasına koymasın. Avrupa Birliğinin ve Parlamento Başkanının ikiyüzlülüğünü çifte standardını her zaman olduğu gibi yine görüyoruz sadece biz değil halkımız da bunu görüyor.”  dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump Arasında Kıyasıya Rekabet
Edin Terzic Borussia Dortmund’dan Ayrıldı, Nuri Şahin Sesleri
Fransız Pop İkonu Françoise Hardy Hayatını Kaybetti
Almanya'da EURO 2024 Alarmı: Sınırlarda Kontroller Artırılıyor
Sanat Dünyasını Sarsan Ölüm: Ünlü Sanatçı Ben Vautier İntihar Etti