Çaycuma Şenköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şenköy köyü son dakika gelişmeleri, Şenköy köyüne özgü yemekler, Çaycuma Şenköy köyünün tarihi, Şenköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şenköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Şenköy , Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.
Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şenköy Köyü Resimleri ve şenköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çaycuma Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çaycuma Zonguldak Arası Kaç Km? Çaycuma Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Çaycuma Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Çaycuma Şenköy Köyünde doğan biri var mı? Çaycuma Doğumlu Ünlüler Kimler?
ŞENKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Şenköy, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür.
Cumhuriyetten sonra bölgede 4 köy kurulmuştur.
Bunlar; Sandallar Köyü, Akçahatipler Köyü, Hacıosmanlar Köyü ve Emirşah Köyüdür.
Sandallar köyünün şu an bulunduğu yer eskiden göl olduğu için halk geçimini balıkçıkla sağlardı.
Bu yüzden sandallar bulunurdu ve gölün suyu çekilince adı Sandallar köyü olarak kalmıştır.
Sandallar köyü 7 Mahalleden oluşan Çaycuma`nın en büyük köyüdür.
Ancak, Şenköy 1989 yılında Sandallar köyünden ayrılarak müstakil bir köy halini almıştır.
Mahalleler aynı soyadını taşıyanların çoğunlukta yaşadığı yerler oldukları için mahalleler bu soyisimlere göre adlandırılmaktadır.Zonguldak iline 60 km, Çaycuma ilçesine 15 km, Perşembe Beldesine 5 km uzaklıktadır. Köyün arazi yapısı genel olarak engebelidir.
Zonguldak iline 60 km, Çaycuma ilçesine 15 km, Perşembe Beldesine 5 km uzaklıktadır. Köyün arazi yapısı genel olarak engebelidir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Her mevsim yağışlıdır. En fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm’dir. Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. Yıllık ortalama sıcaklık 13-15 °C’dir. Ocak ayı ortalama sıcaklığı 6-7 °C’dir. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21-23 °C’dir. Yıllık sıcaklık farkı 13-15 °C’dir. Doğal bitki örtüsü ormandır.
Köy halkı geçimini madencilikten sağlamaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.