Çerkezköy Kızılpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılpınar köyü son dakika gelişmeleri, Kızılpınar köyüne özgü yemekler, Çerkezköy Kızılpınar köyünün tarihi, Kızılpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kızılpınar , Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılpınar köyü resimleri ve Kızılpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çerkezköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. marmara bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Çerkezköy Tekirdağ Arası Kaç Km? Çerkezköy Hava Durumu? Çerkezköy Köyleri ve Tekirdağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tekirdağlı iseniz Tekirdağ Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tekirdağlı Ünlüler arasında Çerkezköy Kızılpınar Köyünde doğan biri var mı? Çerkezköy Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kızılpınar, Tekirdağ ilinin Çerkezköy ilçesine bağlı bir mahalledir.12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile beldeden mahalleye dönüştürülmüştür.Ayrıca Kızılpınar Çerkezköy'ün en kalabalık mahallesidir.
Kızılpınar Çerkezköy'ün ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Kızılpınar Kasabasına ilk yerleşim tarihi 1293’ tür. Osmanlı Rus harbi sonrası Bulgaristan’dan göç ederek Kızılpınar’a yerleşmişlerdir.Yerleşim merkezinin etrafında Mezatlı,İncirlikte,Tayibin kaynağında, Müselimçiftlik yerinde Rumlar Gabrada erikli çatağı başında dutluk mevkiinde küçük yerleşim birimleri kurmuştur.
Bulgaristan’dan Kasabamıza 1293 harbinde gelip yerleşen 30-35 hane olmuştur. Şimdi Kasabamızda yaşayanların dedeleri, kasabanın etrafında yaşayanlar, mücadele ederek onları buradan göç ettirmişlerdir.
Bu kasabaya gelip yerleşen belli başlı kavimler; Bulgaristan dan Cambazoğulları,Kunçuoğulları,Malkoçoğulları, Fellioğulları ve Molla İbrahim Oğulları’ dır. Bunlar Bulgaristan’ın Trinova şehrinin Selvi ilçesinin Dobramika köyünden gelerek buraya yerleşmişlerdir.
Kasabamız adını, tren yolu yakınında bulunan balkanın içinde az bir boşluktan, kazma kürekle açılarak yapılan bir su kuyusundan alır.
Bu kuyudan içme suyu olarak yararlanılmaya başlanmış, kuyu açık olduğu için ağaç yapraklarının, kızılcıkların suya düşmesi ve suyun renginin kızarması sonucu bu kuyuya Kızılpınar adı verilmiş ve Kasabanın adıda Kızılpınar olarak kalmıştır.
Birinci Dünya Savaşı devam ederken sonbaharda Yunanların Trakya’yı işgali sırasında Kasaba halkı top yekün İstanbul’a göç etmiş, kış mevsiminin ardından tekrar Kızılpınar’a dönmüştür.
Tarihsel Süreç içersinde nüfus hareketleri: Çanakkale Savaşları’nda Kasaba halkından 35-40 kişi Savaşa gitmiş bunların çoğu savaşta şehit olmuştur. İşgal sırasında İstanbul’a göç edenlerin arasında tifo salgını çıkmış ve insanların %25 i ölmüştür.
Kızılpınar'ın 1990 yılında kurulan belediyesi, 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile kapatılıp beldeden mahalleye dönüştürülmüştür.
Mahallenin ekonomisi çoğunlukla 1970'lere kadar tarım ve hayvancılığa dayalıydı, bu tarihten sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin kurulması sonucu başlayan hızlı sanayileşme, mahalle ekonomisini bu yönde etkilemiştir. Şu anda bölgemizde bulunan sanayi tesislerinde 69.000’i aşkın kişi çalışmaktadır. Mahalle halkının bir bölümü tarım ve hayvancılığa halen devam etmektedir.