Çeşme’de Kardiyoloji Uzmanı Göreve Başladı

25 yıldır hizmet veren Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne, ilk kez bir Uzman Kardiyolog, geçici olarak gelerek, poliklinik hizmetine başladı. Yaz aylarında nüfusun bir milyonu bulduğu Çeşme’de eksikliği sık sık dile getirilen Kardiyolo

25 yıldır hizmet veren Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’ne, ilk kez bir Uzman Kardiyolog, geçici olarak gelerek, poliklinik hizmetine başladı.

Yaz aylarında nüfusun bir milyonu bulduğu Çeşme’de eksikliği sık sık dile getirilen Kardiyolog sıkıntısı, Urla Devlet Hastanesi’nden gelen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burcu Yüzbaş’ın göreve başlamasıyla, sorun geçici olarak da olsa çözümlendi.

UZMANLARIMIZIN KALICI OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Atıl Birol, uzun zamandır talepte bulundukları Kardiyoloji Uzmanı’nın Urla Devlet Hastanesi’nden geçici olarak geldiğini belirterek, “Yaz yoğunluğunun başladığı ve önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da nüfusun bir milyonu aşmasının beklendiği bugünlerde, Kardiyoloji Uzmanı doktorumuz, poliklinik hizmetine başladı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burcu Yüzbaş, diğer polikliniklerimiz gibi, haftanın 5 günü poliklinik hizmeti verecek. Kardiyoloji Uzmanı’nın hastanemizde görevlendirilmesini sağlayan İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Burak Öztop’a çok teşekkür ediyorum. Geçici görevle gelen Kardiyoloji Uzmanı’mızın kalıcı olması ve eksik branşlarımızdaki uzman doktorların da görevlendirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İNSANLARIN CAN DAMARINA DOKUNUYORUZ

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burcu Yüzbaş, Çeşme’de göreve başlamasının ardından yaptığı açıklamada, ölümcül sonuçlar doğurabilen kalp hastalıklarının önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de ve dünyada başta gelen ölüm sebepleri, kardiyovasküler hastalıklar oluşturmaktadır. Bundan dolayı biz de insanlarımızın ‘can damarı’na dokunuyoruz diyebiliriz. Çeşme’de yaşlı nüfusun fazla olması nedeniyle, Kardiyoloji bölümüne ihtiyaç duyuluyordu. Kalp hastalığı için koruyucu hekimlik de çok önemli. Ayrıca yaşam tarzı, spor, beslenme ve genetik faktörler de önemli. Değiştirebileceğimiz ve değiştiremeyeceğimiz faktörler var. tabi biz, değiştirebileceğimiz faktörler üzerinde duruyoruz. Tabi hastada; tansiyon, hipertansiyon, diyabet, ciddi risk faktörleri. Koruyucu hekimlik ve sonrasında ilaç tedavisi, EKG, gerekirse anjiyoya yönlendirilmesi veya ileri tetkiklere yönlendiriyoruz. Ayrıca stres de çok önemli bir faktör. Bu nedenle, özellikle kalp krizi geçirmiş hastalarımız için, gerekirse psikiyatri bölümümüzden de destek alabiliyoruz” diye açıkladı.

AKTİF AMELİYAT MÜMKÜN DEĞİL

Hastanede Kalp ve Damar Cerrahisi olmadığı için aktif ameliyatın mümkün olamadığını belirten Dr. Yüzbaş. “Hasta için de büyük bir risk. Anjiyo, komplikasyon olabilecek bir durum. Damar yırtılması olabilir. Kalp Damar Ccerrahisi’nin olmadığı bir hastanede aktif ameliyat, göze alınabilecek bir risk değil. Biz poliklinik olarak; kalp hastalığı olanların kalp kontrolleri, kalp kapakçığı kontrolleri, kalp yetmezliği olanların kronik idame kontrolleri, ilk tanı konulması, ritm bozukluğunun felce yol açmaması ve inmelerin önlenmesi gibi sağlık hizmetleri veriyoruz. İleri tetkik ve ameliyat gereken hastaları da imkanları geniş olan hastanelere sevk ediyoruz” diye belirtti. (BSHA – Sağlık Servisi)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Milli Sporculardan Beden Eğitimine Atanacak Sözleşme Öğretmen Duyurusu
Eğitim Sen’den Bakan Yusuf Tekin’e İ̇stifa Çağrısı
Acun Ilıcalı Ve Tv8’e Yasa Dışı Bahis Soruşturması!
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na Patikli Protesto
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İle Başlayan ‘laiklik Tartışması’ Büyüyor!