Çevreci Kuruluşlar, Kadıköy Çevre Festivali’nde Buluştu

Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Kadıköy Çevre Festivali, 42 tane çevreci kurulun katılımıyla Özgürlük Parkı'nda...

Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Kadıköy Çevre Festivali, 42 tane çevreci kurulun katılımıyla Özgürlük Parkı'nda başladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından Özgürlük Parkı'nda başlatılan 42 çevreci kurum ve derneğin katılımıyla ve 3 gün sürecek olan Çevre Festivali başladı. Her yaştan İstanbullunun ekolojik yaşama dair deneyimlerini geliştirecek bir programın hazırlandığı festivalde etkinlik alanlarına plastik ürünlerin girmesi yasaklandı. Plastik dışında doğal malzemelerden yapılan ürünler açılan stantlarda sergilendi. Türkiye'nin muhtelif bölgelerinden gelen 42 çevreci kurumun katıldığı festival her yaştan ziyaretçiye açık. Festivalde söyleşi, yeşil etkinlik alanı, stant, atölye, sergi, tiyatro ve konser etkinlikleri yapılacak.

Kadıköy Çevre Festivali, çocukların temiz su kaynaklarına vurgu yaptığı gösterilerle başladı. Suyun temiz tutulmasıyla ilgili şarkılar söyleyen çocuklar, doğaya atılan geri dönüşümü mümkün ürünlerden yaptıkları müzik aletleriyle çeşitli gösteriler yaptı. Gösterileri Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile yüzlerce Kadıköylü izledi.

Yapılan gösterilerin ardından en fazla pil toplayan okullara, en fazla atık yağ toplayan mahalle muhtarlarına ekolojik yaşam konulu kısa film ve fotoğraf yarışmalarında ödülleri verildi. Ödülleri belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu ile belediye başkan yardımcılarının elinden alan yarışmacılar büyük heyecan yaşadı.

40 farklı çevreci kuruluşu bir araya getiren Çevre Festivali ile ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "İnsanların bir ataya gelip doğayla ilgili düşüncelerini paylaşması 42 tane çevre örgütünün bir araya gelmesi çok önemli. Herkes gelerek kendi bölgesindeki deneyimlerini aktarıyor. Şuanda festivalde paneller var. Çevre örgütlerinin kendi yörelerine ait ürünler var. Burada esas olan kendi deneyimlerini aktarıyorlar. Burası esasında düşünce platformu. Önemli olan iletişimi kurmak. Bu kurulursa kimse ben temiz su içmek istemiyorum. Buraya termik santral kurayım demez. İnsanlar biraz düşünürse sağlıklı bir doğaya sahip oluruz" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.