CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Tepebaşı Belediyesi Montaj Atölyesi'ndeki down sendromlu ve zihinsel engelli çalışanlarla bir araya geldi.
Yaşam Köyü içerisinde yer alan atölyeyi ziyaretinde down sendromlu ve zihinsel engelli çocukların çalışmaları hakkında bilgi alan Çakırözer, engelli bireylerin dünyanın her yerinde ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Utku Çakırözer, "Oysa engelli bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, ayrıştırılmadan yaşamaları hem engelli bireyler, hem onların aileleri hem de toplum için büyük önem taşıyor. Sizlerin de bildiği gibi down sendromu bir hastalık değil genetik bir farklılık olarak kabul ediliyor. Eskişehir'deki belediyelerimiz bu konuda farkındalık yaratacak projelere imza atması mutluluk verici. Özellikle Tepebaşı Belediyemizin down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklarımız için açtığı montaj atölyesi ve Gökkuşağı Cafe'nin sadece Türkiye'de değil dünyada benzerleri yoktur. Umarım belediyelerimizin, Eskişehir'imizin engelliler konusunda yarattıkları bu farkındalık tüm Türkiye'ye örnek olur" dedi.
Yüzbinlerce parça ürettiler
Montaj atölyelerinin yanı sıra uygulama atölyeleri, iş eğitim atölyeleri ile öğrencilerin spor yapabilecekleri ve drama eğitimi de alabilecekleri alanlarında yer aldığı montaj atölyesinde konuşan Çakırözer, "Engelliler Montaj Atölyesi ile Tepebaşı Belediyemiz Yaşam Köyü'nde dünyada örneği görülmeyen projelerle engelli bireyleri çalışma hayatına ve sosyal yaşama dahil ediyor. Engelli bireylerimiz burada fabrikalardan gelen çeşitli parçaları monte ederek hem fiziksel becerilerini geliştiriyor hem de sosyal hayata dahil oluyorlar. Öğrencilerimiz sadece bir yıl içinde 1 milyon 400 bin parça birleştirmişler. Bu gerçekten büyük bir başarı. Öncelikle böyle bu hizmeti Eskişehir'imize kazandıran Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç ve ekibine gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Hem montaj atölyesindeki öğretmenlerimiz hem de engelli bireyler gerçekten çok mutlu. İsteyerek, öğrenerek çalışıyorlar. Onları mutlu görmek bizleri, ailelerini ve tüm toplumu mutlu ediyor" dedi.
İHA