Çiçekdağı Mahmutlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mahmutlu köyü son dakika gelişmeleri, Mahmutlu köyüne özgü yemekler, Çiçekdağı Mahmutlu köyünün tarihi, Mahmutlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Mahmutlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Mahmutlu, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mahmutlu Köyü Resimleri ve Mahmutlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çiçekdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çiçekdağı Kırşehir Arası Kaç Km? Çiçekdağı Hava Durumu? Kırşehir Köyleri ve Çiçekdağı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırşehirli iseniz Kırşehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırşehirli Ünlüler arasında Çiçekdağı Mahmutlu Köyünde doğan biri var mı? Çiçekdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Mahmutlu, Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı bir köydür.
Mahmutlu, Şeyhbilan aşiretinin Kırşehir`de kurduğu ilk köylerden birisidir. Nüfus yoğunluğu ve kabile dokusu açısından etkin ve büyük bir köydür. Komsu birçok köyün kurucu aileleri Mahmutlu`dan ayrılmadır.
Şeyhbilanlar il merkezinin kuzeyine düşen bölgede toplam 10 köy kurmuşlardır. Coğrafik konumlanışları il merkezi ile Çiçekdağ ilçesi arasındaki geniş ve düz alana yayılmış olan Mifîkan ve Berketî köyleri arasındaki bölgedir. On köy içerisinde Çevirme, Bahçepınar ve Mahmutlu yerleşime açılan ilk köylerdir.
Diğerleri yani Çamalak, Çiğdeli, Yalnızağaç, Üçkuyu, Doğankaş, Çanakpınar ve Pöhreng bu üç köyden ayrılan kabileler tarafından kurulmuşlardır.
Bu köylerin kültürel dokusunu özellikle Dulkadirli Ulusu arasında önemli bir yere sahip olan Uluyörükler oluşturmaktadır. Uluyörüklerin alt kolu olan diğer Türkmen aşiretleri bu köylere 18.yy' da yerleşmişlerdir. Pare Türkmen Oymakları,ile birlikte bayındır, Kaska, Abaza, Atçeken, Şave ve Tok adını almış Türkmen aşiretleri bu bölgeleri yurt edinmişlerdir.
Bölgeye göç eden Şeyh Bilan aşireti asıl olarak Rişvan aşiret konfederasyonun içinde de sayılmaktadır. Rişvan Aşireti'nin cemaat şaile birlikte olmustur. Rişvanlar bugun Adiyaman, Malatya, Gaziantep, Yozgat, Konya, Ankara illerinde bulunmaktadir. Rişvanlar bilinen en büyük Türkmen Aşiretleri arasındadır. Her sene Rişvan Türkmenleri buluşup, bahar şenlikleri düzenlemektedirler.
Kırşehir iline 70 km, Çiçekdağı ilçesine 21 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.