Cide Çataloluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çataloluk köyü son dakika gelişmeleri, Çataloluk köyüne özgü yemekler, Cide Çataloluk köyünün tarihi, Çataloluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çataloluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çataloluk, Kastamonu ilinin Cide ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çataloluk Köyü Resimleri ve Çataloluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Cide Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Cide Kastamonu Arası Kaç Km? Cide Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Cide Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Cide Köyünde doğan biri var mı? Bozkurt Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çataloluk, Kastamonu ilinin Cide ilçesine bağlı bir köydür.KASTAMONU ili CİDE ilçesine bağlı şirin bir köydür. Kuruluşu tahminlere göre 350 yıla dayanmaktadır. 3 kardeşin gelip bu bölgeye yerleştiği bugünkü neslin temellerini attıklarını bilmekteyiz. KARADENİZ havası ile yoğrulmuş toprağı verimlidir aslında ah bide dağlarında çiçek kokuları ormanlarında yeşilin her tonu şirin bir köydür ÇATALOLUK
Çataloluk köylülerinin geçim kaynağı tarımcılıktır, tarımcılıktan kastımız boğazlarını doyurabilecek kadar yapabilirler tarımı. Neden diye sormayın çünkü köyün büyük çoğunluğu orman kalan kısım ise tarım yapılamayacak şekilde engebeli arazidir o yüzden tarım, hayvancılık ve küçük işletmeler gelişmemiştir.
Kastamonu ilimizin diğer köyleri gibi Çataloluk büyük şehirleri çok göç vermiştir, fındık zamanı dediğimiz ağustos ayında tüm hemşerilerimiz tatil için veya fındık toplamak bahanesi ile köyüne gelir. O zaman anlarız gerçekte ne kadar kalabalık olduğumuzu. Yöremizde bulunan 8 adet köy içinde merkez olarak değerlendirilmektedir. köyün nüfusu yaklaşık olarak 2000 dir. CİDE'ye uzaklığı 46 km KASTAMONU'ya ise 110 km'dir.
Kısa adı ÇADER olan Çataloluk Derneği’nin öncülüğünde yapılan okul binasındaki inşaat çalışmaları 25 Ağustos 2012 tarihinde tamamlandı. Okulun açılışına Vali Bektaş’ın yanı sıra çok sayıda bürokrat da katıldı. Cide’nin Sarıyazma Halkoyunu Ekibi’nin gösterilerinin de sergilendiği açılışta, okulun yapımına emeği geçenler, yaptıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini konuklarıyla paylaştılar.
Vali Erdoğan Bektaş’ın yaptığı konuşmanın ardından kesilen kurdele ile okul binası hizmete açılmış oldu.Köyde yaz mevsimi haftada bir gün kuyu kebabı yapılır. Yöre halkı bu kebaba piran adı vermiştir. Küçük baş hayvanlar ateş yakılıp köz olmuş kuyuya salınarak üstü kapalı pişirilir.
Kastamonu iline 130 km, Cide ilçesine 46 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Sahile 3 km yakınlığı dolayısı ile yüksek köyler kadar kar kış iklimini yaşamamaktadır.
köy yöremizin diğer köyleri ile metropol şehirlere fazlaca göç vermiştir. köyde yaşayan köy sakinlerinin gelir kaynağı Fındık'çılık Bal ve Kestane'dir ve az miktarda hayvancılık ve tarım üzerine gelişmiştir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır orta ogretım kurumu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ama hala doktor atanması yapılmamıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Turccell, Vodafone, ve Avea hatlı gsm'lerde kullanılmaktadır.