Kütahya'nın Domaniç Ziraat Odası tarafından tarla yazım işlemleri, köylere gidilerek yapılıyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2001 yılında uygulanmaya başlayan ve çiftçilere destek amacıyla ödenen Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleri için başvurular başladı.
Domaniç Ziraat Odası ekipleri 2001 yılından itibaren tarla yazım işlemlerini, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve yem bitkilerini müracaatlarını mesai bitiminden sonra tüm personeli ile sürdürüyor. Çiftçiler, doldurulan bu formalara arazinin bulunduğu yerin bağlı olduğu muhtarın imzalı ve mühürlü onayı alınıp, onaylanmış formlarla birlikte arazilerin bağlı bulundukları İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapıyor.
Domaniç Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul yaptığı açıklamada, "Domaniç Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve yem bitkilerini müracaatlarını almak için yedi personelim ve oda başkanı olarak, mesai saatinden sonra tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Köylerimize giderek yazılımlarını yedi personel ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Çiftçilerimizi hiç üzmeden hem hizmet vererek hem de çiftçilerimizin aidatlarını tahsil ediyoruz. 2001 yılından itibaren bu hizmeti vermekteyiz. Sonuç olarak arazilerimizin çok parçalı olmasından dolayı çiftçilerimizin, parsel adı altında 10 dönüm 20 dönüm gibi çok parçalı arazimiz olduğu için, bu durumda arazisi olan bir kişinin Domaniç'e gelip işinden olup akşama kadar Domaniç'te, zamanını geçirmesi mazot gübre desteğinden, yem bitkisinden alacağı destekten herhangi bir gelir elde edememektedir. Bundan dolayı biz köyde bu hizmeti verdiğimizde ayağında verilen destekte aidatlarını yatırarak tarlasını yazdırarak hem çiftçimiz para kazanmakta hem de biz kar elde etmekteyiz. Ziraat odası ve çiftçimiz memnun kalmaktadır" dedi.
Karaköy Muhtarı Ahmet Yaşar, "Domaniç Ziraat Odasına ve ekibine sonsuz teşekkürler. Domaniç'e kadar yorulmamız için gece gündüz demeden köylere gidip hizmetlerini veriyorlar. Bu hizmetten dolayı vatandaşımızda memnun kalmaktadır" dedi.
İHA