Çifteler Ilıcabaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıcabaşı köyü son dakika gelişmeleri, Ilıcabaşı köyüne özgü yemekler, Çifteler Ilıcabaşıköyünün tarihi, Ilıcabaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıcabaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ilıcabaşı, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıcabaşı Köyü Resimleri ve Ilıcabaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çifteler Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çifteler Eskişehir Arası Kaç Km? Çifteler Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Çifteler Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Çifteler Ilıcabaşı Köyünde doğan biri var mı? Çifteler Doğumlu Ünlüler Kimler?
Ilıcabaşı, Eskişehir ilinin Çifteler ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin ilk adı İhsaniye olup, İhsaniye adının yerine Ilıcabaşı olması; mahallesimüzün 300 metre ilerisinde su kaynağı olmasından dolayı Ilıcabaşı ismini almıştır. Mahallenin ilk yerleşim yerinde bulunan su havzasında sıtma hastalığının baş göstermesi nedeniyle köy yaklaşık bir kilometre güneybatıya taşınmıştır. Mahallenin gelenek, kırım tatarı olarak da bilinirler. Yemeklerinde daha çok hamurişleri ön plana çıkar. Şiberek, kaşıkborek, tataraşı, kapaklı,cantık,köbete,omaç çorbası,tavalokum,sarıburma, katlama,oguz börek,baslıca hamur ıslerıdır.Bayramlarda kişge mamay dagıtılır. ılacabaşındaki yeraltından kaynayarak çıkan akarsuyunda (esköy), sazan ve yayın balıkları bulunur.avlayıp 3 söğütlerde pişirip yemesi ayrı bir zevktir. köy halkı hala anadillerini konuşur (tatarca).son yıllarda yeni nesil bu konuda maalesef kendilerini yetiştirememiştir !Eskişehir iline 77 km, Çifteler ilçesine 10 km uzaklıktadır. Doğusunda Belpınar Köyü, batısında İskankuyu ve Kayı Köyleri, kuzeyinde Osmaniye ve Hayriye Köyleri, güneyinde ise Kadıkuyusu ve Çatmapınar Köyleri bulunmaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda artan teşviklere ve pazara ulaşma imkânlarının artması nedeniyle büyükbaş hayvancılık önem kazanmıştır. Sulama imkânının olduğu bölgelerde şeker pancarı, yonca bitkisi ve slajlık mısır ekimi yoğun olarak yapılır. Kıraç bölgelerde ise tahıl tarımı yapılmaktadır.Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.