Çıldır Damlıca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Damlıca köyü son dakika gelişmeleri, Damlıca köyüne özgü yemekler, Çıldır Damlıca köyünün tarihi, Damlıca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Damlıca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Damlıca , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Damlıca Köyü Resimleri ve Damlıca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çıldır Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çıldır Ardahan Arası Kaç Km? Çıldır Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Çıldır Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Damlıca Köyünde doğan biri var mı? Çıldır Doğumlu Ünlüler Kimler?
Damlıca , Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün eski adı "Kodamik"tır. Bu ismin bir gürcü/kartvel yerleşim yeri olduğudur. 1856 ve 1878 yıllarında Terekeme/Karapapak Türklerinin Bölgeye Iskanı sonucu Köyün ismi bütün Çıldır Bölgesinde olduğu gibi değişmiştir. O yıllardan bugüne kadar Gülçimen diye de geçmiş ancak halk arasında bugüne kadar Kodamik diye geçer.
Terekeme/Karapapak Türkleri gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Köyün tamamı Terekeme/Karapapak Türküdür. 1856-1878 yıllarından sonra Gürcistan´ın Borcalı ( Borcalo/Marneuli-Rustavi ) ve de 1921'den sonra Türkiye ile Sovyetler Birliği'nin sınırları çizildikten sonra Ahiska Oblastına/Vilayetine (Javakhetya) bağlı olan
Ahilkelek merkez olmak üzere Ahılekelek'in Boğdanovka, Aspinza, Akbaba bölgesinden gelen Karapapak/Terekemeler bu coğrafya ya yerleşmişlerdir. 1944 Ahıska Sürgününden kaçan birkaç aile de köy nüfusu arasındadır.Ardahan il merkezine 62 km, Çıldır ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ama planlanan KTB (Kars-Tiflis-Bakü) Demiryolları Projesinin Son Gümrük İstasyonu Köy yakınlarında inşa edilecektir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.