Çilimli Hızardere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hızardere köyü son dakika gelişmeleri, Hızardere köyüne özgü yemekler, Çilimli Hızardere köyünün tarihi, Hızardere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hızardere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Hızardere , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hızardere Köyü Resimleri ve Hızardere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çilimli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Çilimli Düzce Arası Kaç Km? Çilimli Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Çilimli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Çilimli Hızardere Köyünde doğan biri var mı? Çilimli Doğumlu Ünlüler Kimler?
Hızardere , Düzce ilinin Çilimli ilçesine bağlı bir köydür.Hızardere, Çilimli Kaplandede dağlarının eteklerinde kurulu şirin bir Gürcü köyüdür. Eskiden dağlarında ormancılık(hızar işleri) yapıldığından, vadi içinden akan deresi ile birlikte bu adla anılır olmuştur. Tarihi çok eskilere dayanan Hızardere köyünde, önceleri Ermenilerin yerleşik olduğu bilinmektedir. 93 Harbi ve Kurtuluş Savaşı ile birlikte bölgeye göç eden Gürcü ailelerinin bir kısmı burada iskan edilmiştir. Köye yerleşen ailelerin bir kısmı ekonomik sebeplerle diğer Gürcü köylerine ve Düzce Merkeze göç etmişlerdir. Bunlardan boşalan yerlere birkaç Giresunlu aile yerleşmiştir. Hala %85 oranında nüfus gürcülerden oluşmaktadır. Köyde yaşayanlar genellikle çalışmak için gündüzleri şehir merkezine inmektedirler. Ek olarak her ailenin fındık bahçesi vardır.
Kültürel değerler maalesef ekonomik şartlar nedeniyle unutulmaktadır. Gençler iş imkânının fazla olduğu Merkez veya diğer illere yöneldiğinden örf ve adetlerin nesilden nesile aktarılması zorlaşmaktadır. Gürcüce aile içinde konuşulmakta fakat gitgide unutulmaktadır. Köydeki yaşlılardan bazıları oyunlarımızı çok iyi bilmekte ancak devam ettiren maalesef bulunmamaktadır. Yemek konusunda ise bu kültürel yok olmanın devam etmemesi sevindiricidir. Ev hanımları bahçelerinden yemeklerimizde sıklıkla kullanılan lahana, fasulye, ceviz, carhala, kinzi, mısır gibi bitkileri eksik etmemektedirler. Yazları fındık toplanırken gürcülere has naralar atılması ve geceleri karşılıklı atılan silah sesleri içlerdeki coşkunun dışa yansıması olarak görülebilir.
Düzce iline 19 km, Çilimli ilçesine 4 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.