Cilt Sorunlarında ‘Fraksiyonel Karbondioksit Lazer’ Tedavisi

Dermotoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, derinin yenilenmesini sağlayan "fraksiyonel karbondioksit lazer" tedavisinin, sivilce sonrası izlerin tedavisinde, yara,...

Dermotoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, derinin yenilenmesini sağlayan "fraksiyonel karbondioksit lazer" tedavisinin, sivilce sonrası izlerin tedavisinde, yara, yanık, kesik izleri, çatlak, ince kırışıklıklar ve yüzeysel lekelerin giderilmesinde oldukça etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Fraksiyonel karbondioksit lazer hakkında bilgi veren VM Medical Park Samsun Hastanesi Dermotoloji Kliniği'nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, "Non ablatif yani deri bütünlüğünü bozmadan uygulanan yöntemlerden biri olan fraksiyonel lazer, bir süzgeç yardımıyla lazer enerjisinin deriye nüfuz ettirilmesi işlemidir. Süzgeçten geçirilmesinin amacı ise sağlam deri adacıkları bırakarak iyileşmenin süresini azaltmaktır. Fraksiyonel lazerlerde yüksek enerji, fraksiyone edilerek yani bölünerek mikroskobik sütunlar şeklinde cilt altına iletilir ve bu bölgede oluşturulan ısı nedeniyle doğal yara iyileşmesi, kollajen, elastin ve hyaluronik asit sentezi tetiklenerek yeni ve sağlıklı doku oluşması sağlanmaktadır. Doku onarılırken de cilt gerginleşip sıkılaşmakta ve çizgilerden arınmaktadır. Daha canlı ve genç görünümlü bir cilt elde edilmektedir" dedi.

Fraksiyonel karbondioksit lazerin iz tedavisinde nasıl etki ettiğini anlatan Uzm. Dr. Oltulu, "Sivilce izlerinin derinlerine kadar inen lazer ışını sütunları sivilce ya da yara izlerindeki kötü şekilde iyileşmiş skar dokusunu buharlaştırarak eritir. Etraftaki hasar görmemiş cilt bu alanı hızlı bir şekilde yeni ve sağlıklı doku ile örter. Bu sayede her seansta sivilce izleri, sivilce lekeleri ya da yara izleri yavaş yavaş azalır. İşlem sonrası izleri azalmış ve yenilenmiş bir cilt ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.

Dermotoloji Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, fraksiyonel karbondioksit lazerin nerelerde kullanıldığına değindi. Dr. Oltulu, "Fraksiyonel karbondioksit lazer, akne (sivilce) izlerinde, yara, ameliyat, yanık ve jilet izlerinde, leke tedavilerinde(güneş lekeleri, sivilce lekeleri), gözenek küçültme, kırışıklık gidermede ve cilt çatlaklarının tedavisinde kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Mide Ekşimesi Neye Yol Açar?
Kaygı Bozukluğu Nasıl Yönetilir?
Depresyon İle Baş Etme Yöntemleri
Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor