Türkiye'nin en kapsamlı Çin ürünleri fuarı China Homelife, 3 Haziran tarihlerine İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. 800'den fazla Çinli firmanın ve 50 binden fazla ürünün yer aldığı China Homelife Fuarı, Çin'in deniz ticaretini güçlendirmek adına başlatılan ve dünyanın yüzde 63'üne ulaşılması hedeflenen "One Belt, One Road" projesinin de dünya çapındaki resmi platformu olma görevini üstleniyor.
Avrasya bölgesinde ticari ilişkilerin geliştirilmesindeki en büyük ticaret platformlarından biri olan China Homelife Turkey Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde 3'üncü kez kapılarını açtı. 800'den fazla Çinli firmaya ev sahipliği yapan fuar ilk gününde ziyaretçiler tarafında yoğun ilgi gördü. Fuarın Çin'in deniz ticaretini güçlendirmek adına başlatılan ve dünyanın yüzde 63'üne ulaşması hedeflenen "OneBelt, One Road" projesinin de dünya çapındaki resmi platformu olma özelliğini taşıyor.
İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Müşaviri Mr. Huang Songfeng, Hangzhou Ticaret Komitesi Bölüm Şefi Ms. Guo Pin, Uluslararası Silk Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Mr. LiJilin ve Uluslararası Meorient Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mr. PanJianjun katılımlarıyla açılışı gerçekleşen fuarın tören konuşmasını 2016 yılında G-20 Zirvesi ev sahiplerinden Hangzhou Ticari Komite Direktörü Mr. Liu Xia Ming yaptı.
'Çinli ve Türk işadamlarının ortak buluşacakları bir platform'
Fuar hakkında bilgi veren Chine Homelife Fuarı Organizatör Firmasının Genel Müdürü Binu Pillai, "1 salonluk showdan yaklaşık 600 katılımcılı bir fuar organizasyonuna dönüşmemiz bizi mutlu etti. Diğer ülkeler ve Çin ile Türkiye arasında önemli bir fuar. Haftaiçi olmasına rağmen açılışta yoğun ilgi görüyoruz. Bu bizim için önemli birşey. Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak için bir projesi var. Bu anlamda Çinli ve Türk işadamlarının ortak buluşacakları bir platforma ihtiyaçları var. Bu fuar onlar için en iyi zemin. İş adamları burada partnerler, distribütörler ve kendilerine ajanslar buluyorlar. Büyüyen pazarlar için avantaj sağlamış oluyoruz. Fuar, Çin ve Türkiye'nin ticari ilişkileri açısından çok önemli. Fuarın verimini arttırmak amacıyla firmalar ile ilgili ön eşleştirme yapıyoruz. Buraya davet ettiğimiz firmalar daha önce fuarlara katılmamış firmalar değil. Orta ve üst düzey firmaları buraya davet ediyoruz. Fuar halka açık değil. Sadece işadamları, iş yapanlar ve Çinli işadamlarının buluştuğu bir nokta. Bu anlamda verimliği yükselttiğimizi düşünüyoruz. Bu fuara 2'nci ve 3'üncü kez katılan firmalar var. Bu bize şunu gösteriyor; firma katıldığı için verim almış ve pazar payını arttırmak istiyor. Ziyaretçilerimiz şunu duyduk: Çin'deki Kanton Fuarı'na gitmemize gerek yok, İstanbul'da bu fuar bizim için yeterli olacaktır gibi yorumlar aldık" diye konuştu.
'Çin'in, Türkiye'ye proje getirme amacı var'
Türkiye ile Çin ticaretini değerlendiren Pillai, "İki ülke arasında yaklaşık 30 Milyar dolar ticaret hacmi var. Her yıl yüzde 5 ve 6 civarı büyüme gösteriyor. Bu büyümenin yanında Çin, Türkiye'yi bir yatırım arazisi olarak görüyor. Türkiye'nin bu yatırıma ihtiyacı var. Çin'in, Türkiye'ye proje getirme amacı var. Türkiye'ye yatırım ve teknoloji getirelim ve Türkiye'deki teknoloji ile buluşturalım. Burada ve Çin'de üretim yapalım ve ticari ilişkilerimizi maksimum verim ile geliştirelim gibi amacımız var. Bu anlamda Türkiye ve Çin ticari ilişkileri sağlam adımlarla ilerliyor" şeklinde konuştu.
Türk standartlarına uygun olarak tüm kontrollerden geçmiş tekstil, hazır giyim ve aksesuarları, ev tekstili, inşaat malzemeleri, el aletleri ve hırdavat, ev gereçleri, elektrikli ev aletleri, mobilya, elektronik eşya, hediyelik eşya, zücaciye, mutfak ve banyo armatürleri, gıda, lojistik, LED ve aydınlatma gibi ürünlerin yer aldığı fuar bu sene 15 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor. Çocuklar için sırt çantası olabilen scooter kaykaylar, yeni nesil elektrikli kaykaylar, boyalar; ev ürünlerinden çamaşır makineleri, bahçe mobilya ve malzemeleri, laminant parkeler, küçük mutfak aletleri ve evde çöp kokularına son verecek olan gıda atığı imha edici makine, tekstil ürünlerinden kadın şal ve aksesuarları, kadın ve erkek kıyafetleri, gelinlikler gibi birçok ürün bu fuarda yer alıyor.
Türkiye, Polonya, Meksika, Mısır, Brezilya, Ürdün, Güney Afrika, Hindistan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran'da düzenlenen China Homelife fuarlar serisindeki 10 bin adet ürüne chinahomelife247.com adresinden doğrudan ulaşma imkânı sağladığı belirtildi. Firmalara ithal etmek istedikleri ürün ve firma ile ilgili bilgi alma olanağı sunan platformda, ziyaretçiler ister numune siparişi verebiliyor isterlerse de ihtiyaçları olan ürünü fuarda görmek üzere talep edebiliyor. Fuardan önce yeterli derecede fiyat araştırmasının da yapılabildiği online platformda hızlı & kolay talep, tedarikçi tarafından hızlı yanıt sistemi ile de fark oluşturuyor.
Bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak 50 binden fazla ürünün yer aldığı fuar, 3 Haziran Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.
İHA