Çocukların Huzurlu Yaşamında ‘Eskişehir Modeli’ Örnek Alınacak

İl Milli Eğitim Müdürü Özen, Sivil Düşün Avrupa Birliği Programı tarafından desteklenen "Çocuk İhmali ve İstismarının Önlenmesinde Eskişehir Modeli"...

İl Milli Eğitim Müdürü Özen, Sivil Düşün Avrupa Birliği Programı tarafından desteklenen "Çocuk İhmali ve İstismarının Önlenmesinde Eskişehir Modeli" ile gençlerin daha huzurlu bir yaşam sürmesinin hedeflendiğini belirtti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eksi 25 Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Adalet Sisteminde Çocuk ve Ombudsmanlık" konulu çalıştayın kapanışı gerçekleştirildi. İki gün süren "Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarı Önleme Çalıştayının" sonunda, değerlendirme raporu tüm katılımcılara sunuldu.

"0-25 yaş arası gençleri topluma kazandırmayı hedefliyoruz"

"Çocuk İhmali ve İstismarının Önlenmesinde Eskişehir Modeli" hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, bu modelin ülke genelinde örnek alınması gerektiğini ifade etti. 2014 yılından bu yana her yıl tematik çalıştaylara imza attıklarını belirten Özen, İHA'ya yaptığı açıklamada "Bugün sonuçlandırdığımız çalıştayda da Eksi 25 Derneği, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil Düşün Avrupa Birliği Programı tarafından desteklenen bir çalışma. Bu çalışmamızda da Adalet Sistemi ve Ombudsmanlıkta Çocuk İhmal ve İstismarı üzerine alınabilecek önlemler, yapılabilecek çalışmalarla alakalı görüşmeler yapıldı. Eskişehir modeli, 0-25 yaş arasında bulunan çocukların ve gençlerin ihmale ve istismara uğramaları halinde yapılabilecek işlemler, alınabilecek önlemler ve bunların rehabilite edilerek topluma kazandırılması, ihmale ve istismara uğramalarının önlenmesi alanında yapılacak çalışmaları içeriyor" dedi.

"Eskişehir modeli, diğerlerinden farklı bir özellik taşıyor"

Kendilerinin bu alanda Eskişehir özelinde başarılı olduğuna inandıklarını ifade eden Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Özen, Eskişehir modelinin birçok il tarafından örnek alındığını bildirdi. Çocukların ihmal ve istismar gibi iki olumsuz kavramı hayatlarından çıkarmalarını arzu ettiklerini aktaran Özen, "Aslına bakarsak bu alanda tüm iller hatta ülkeler bir takım çalışmalar yapıyor. Bizim çalışmamızın farklılığı çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun, sivil toplum kuruluşları (STK) ve yerel yönetimlerle bir arada bu organizasyon içerisinde yer alması ve sorumluluk paylaşmasından ibaret. Belki de dünyada bu genişlikte kurum ve kuruluşun, aynı yönde hareket eden ve aynı amaca hizmet eden faaliyetlerin içerisinde olma gibi bir özelliği yok. Eskişehir'de bu yakalanmış durumda. Eskişehir modelinin farklılığı da bu. Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun, STK'ların ve yerel yönetimlerin iş birliği içerisinde bu çalışmaları gerçekleştirmeleridir. Bu amaçla biz 12 ilçemizde başladığımız bir çalışmamız var. Çocuk odaklı çalışan kurumlar çalıştayını şu ana kadar 4 ilçemizde yaptık, 3 ilçemizde daha yapacağız. Bunlar taşra ilçelerimiz. Buralarda da yerel yönetimler bize ev sahipliği yapıyor. Eskişehir modelinin biz ülke genelinde örnek alınmasını arzu ediyoruz. Yaptığımız çalışmanın bu yönde çocukların daha huzurlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle Eskişehir modeli, diğerlerinden farklı bir özellik taşıyor diyebilirim" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları