Çolakbayrakdar, “Kayseri tarım şehri olarak anılacaksa bunun yolu Kocasinan’dan geçer”

Kocasinan Belediyesinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yaptığı protokolle Kocasinan bölgesinde yetiştirdiği tıbbi aromatik bitkilerin...

Kocasinan Belediyesinin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yaptığı protokolle Kocasinan bölgesinde yetiştirdiği tıbbi aromatik bitkilerin ilk hasadı yapıldı.

Projeye katkı sağlayan kurum temsilcilerinden olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan ile birlikte Erkilet bölgesindeki 10 dekarlık alanda 46 bin fideden oluşan tıbbi aromatik bitkilerin hasadını yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Emek verildiği taktirde nelerin ortaya çıkabileceğini de bu sayede görmüş oluyoruz" dedi.

Kocasinan bölgesinin nüfusunun yüzde kırkının ziraatla uğraştığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Sanayi ve ticaret şehri gibi ünvanları olan Kayseri, tarım şehri olarak da anılacaksa bu Kocasinan olmadan düşünülemez. Buradan hareketle Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız çalışma neticesinde başlattığımız proje bugün ürün verdi ve sizlerle bu ürünlerin hasadını yapacağız. Lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya vetıbbi nane gibi birçok ürünün Kayserimizde de yetiştirilebilir olduğunu göstermiş olduk. İnşallah bundan sonra çiftçilerimizde bu ürünleri bir kültür haline getirip yaygın hale getirirler. Ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlamaları halinde de bizler amacımıza ulaşmış oluruz. Hedefimiz bölgemizde yaşayan insanlarımızın refahını artırmaktır. Kurumlar arasındaki işbirliği de bu hedefimize büyük katkı sağlamaktadır. Ziraat Fakültemiz bilimsel, Tarım İl Müdürlüğümüz tecrübe ve bizde imkanlarımızı seferber ederek ortaya bunun gibi güzel sonuçlar çıkartabiliyoruz. Burada bu ürünleri yetiştirmekle kalmadık, aynı zamanda çiftçilerimize bu ürünlerin nasıl yetiştirileceği hakkında eğitimler de verdik" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin para kazanmasının yükte hafif pahada ağır ürünler yetiştirmek olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan ise bunun en kolay yolunun tıbbi aromatik bitkiler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan da katılımcılara ekili bölgede bulunan bitkiler ve kullanım şekilleri hakkında bilgiler verdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları