Çömezoğlu: “Ramazan Fırsatçılarına Göz Açtırmayacağız”

Serik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, gıda üretim, satış ve sunum yapılan yerleri denetleyerek Ramazan fırsatçılarına...

Serik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, gıda üretim, satış ve sunum yapılan yerleri denetleyerek Ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacaklarını söyledi.

Serik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu yaptığı açıklamada, geçen sene Ramazan ayında Serik genelinde gıda üretim, satış ve sunum yerlerine toplam 113 denetim gerçekleştirildiğini, 2015 yılının Ramazan ayı dönemine göre gıda denetimlerinde yüzde 120'lik artış olduğunu belirtti. Bu yılki Ramazan ayında da aynı hassasiyet içerisinde denetimleri gerçekleştireceklerini ifade eden Çömezoğlu, "Tüketim artışını fırsat bilerek uygun olmayan gıda ürünlerinin üretim ve satışını yapanlara fırsat vermeyeceğiz" dedi. 2016 yılında üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yaklaşık bin 517 denetim yapıldığını hatırlatan Çömezoğlu, bu denetimlerde gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermeyen gıda işletmelerine 41 idari para cezası uygulandığını, 3 iş yeri için Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve kesilen toplam idari para cezası tutarının 123 bin 389 lira olduğunu bildirdi.

En çok idari para cezası uygulanan gıda işletmelerinin 21 adet ile gıda satış-toplu tüketim yerleri, 14 adet ile birincil üretim yerleri ve 6 adet ile üretim yerleri olduğuna işaret eden Çömezoğlu, "Gıda üretim yeri olarak 3 adetle ekmek ve ekmek üretim yerleri, 2 adetle süt mamülü, 1 adetle unlu mamuller üretim yerleri en çok idari para cezası uygulanan işletmelerin başında geliyor. Gıda satış yeri olarak ise 6 adetle her türlü market ve gıda toplu tüketim yeri olarak da 11 adetle otel ile 4 adetle lokanta işletmesi yine en çok idari para cezası uygulanan işletmeler oldu" diye konuştu. 2016 yılı Ramazan ayındaki denetimler sonucunda 7 işletmeye toplam 16 bin 995 lira idari para cezası uygulandı. Geçen sene ramazan ayında ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yerlerinde 6, unlu ürünler üretim ve satış yerlerinde 10, şekerleme satış yerlerinde 20, pastacılık ürünlerine ait iş yerlerinde 10 denetim gerçekleştirildi. Çömezoğlu, 1 Ocak-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında ise 215 adet satış yeri, 190 adet toplu tüketim yeri ve 47 adet üretim yeri olmak üzere toplam 452 adet gıda işletmesi denetlendiğini de sözlerine ekledi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.