Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü kutlama programı Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alpaslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın belediye başkanlığına ait çelengi Atatürk Anıtı'na sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Bugün Çorlumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, atalarımızın her karışını mübarek kanlarıyla suladıkları, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda, bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz" dedi.
Baysan Çorlu'nun 3 kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerden biri olduğunu ifade ederek, "1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu'muz, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz'da büyük zaferler kazanan Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları Lozan Antlaşması'nın imzalanmasıyla birlikte düşman ordularını vatanımızdan atmış ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan devrimleri hayata geçirmiştir" diye konuştu.
Başkan Baysan konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü:
"Bu önemli ve anlamlı günde, bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Zaferler savaş meydanlarında, askeri güç ve taktiklerle kazanılır. Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirir. Bu da ilim ve irfan mücadelesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, cehaletin ilacı eğitim ve öğretimdir. Atatürk gençliğinin hedefi bilimsel düşünceye sarılarak çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak olmalıdır."
Başkan Baysan'ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemine hitaben şiirler okunurken, tören halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
İHA