Köyün gelenek, görenek ve yemekleri kaypak aşı toga aşı, köfte aşı, yarma aşı, diri aş, bulgur pilavı, turşuları, un bulamacı, gebil tatlısı, hasıda tatlısı, un helva tatlısı, arabaşı ,bulgur köftesi meşurdur?
Çorum iline 96 km, Sungurlu ilçesine 26 km uzaklıktadır.Başkent ankaraya 151 km uzaklıktadır.
iklimi:yazın sıcak kışın yağışı az olur ve kuru ayazlıgeçer ilkbaharı gayet yeşilve renga renk bir doku oluşur sonbaharı kasımın yarısına kadar devam eder.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. köyün ekonomisi tarımda buğday, arpa, pancar,köylünün başlıca geçim kaynağıdır köylü kendisine tetecek kadar sebze ve meyvede yetiştirir fasulye,bamya dometes,salatalık ve bunungibi mahsullerdir. hayvancılıktada köylünün geçim kaynağıda büyükbaş sığır ve küçük baş koyun keçi ve kümes hayvanlarıdır bunların sayısı küçümsenemiyecek kadar yeterlidir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
AKİF DEMİRKAZMA, Büyükpolatlı Köyü Muhtarı, Yaş: 45-54, Cinsiyet: ERKEK, Eğitim Düzeyi: İLKOKUL
Muhtarlık Süresi: 4 DÖNEM
Muhtarlık Erişim Bilgileri, E-Posta: Kayıtlı Değil!, Telefon: 0(364)3452205, Cep: YOK