Çukurlu Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur.
İlk Yerleşimcileri Bölğede İğde Ağaçlarının Bol Olması Nedeniyle Köyün İlk Adının İğdeli,daha Sonra Çukur Bir Vadide Olması Nedeniyle Çukurlu Adını Almıştır.
Çorum iline 87 km, Sungurlu ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Altyapı bilgileri [değiştir]Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra köyde taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancakkanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrikve sabit telefon vardır.
ZEYNAL ÇELİK, Çukurlu Köyü Muhtarı, Muhtarlık Erişim Bilgileri, E-Posta: Kayıtlı Değil!, Telefon: Kayıtlı Değil!, Cep: 538-8613899
Hititler’in başkenti Hattuşa ve dünya tarihini dahi etkileyen bulguların ortaya çıktığı Alaca Höyük ören yerlerini içinde bulunduran Çorum ilinin köylerinin resimlerini sizler için araştırdık.
İkizli Köyü Aşağı ve Yukarı olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri kaz yahnisi bulgur pilavı cacık mantar çorbası nohut yemeği şaştım aşı.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu vardır a
İmirli Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 95 km, Sungurlu ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, sert karasal iklimdir.
İnegazili Köyü Resimleri; Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ne zaman kurulduğu hakkında bir rivayete göre, Sivas tarafından aleviliği orta anadoluya yaymak için Tokuş Sultan isimli bir kişi ve çevresi gönderilir.
Kalenderoğlu Köyü Resimleri, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 117 km, Sungurlu ilçesine 46 km uzaklıktadır. Kalenderoğlu Köyü Resimleri; Kalenderoğlu Köyü, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Karaçay Köyünde düğünler cuma günü başlar pazar günü biter.Yani üç gün boyunca dışarıdan ve içeriden gelen misafirler ağırlanır. Tanınmış yemeği, etli bulgur köftesi,tarhana,bamya aşı, dere otlu bulgur pilavı, yayla çorbası, pıhtı tatlısı, tepleme çöreği
Karakaya Köyünün ilk olarak kuruluşu tam olarak bilinmemekle birlikte, TKP/ML örgütünün kurucu lideri İbrahim Kaypakkaya'nın doğum yeri olduğu bilinmektedir. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Ancak misafirlerine "Anız" (Anız: Yeni
Türkler içinde yayla hayatı, hayvancılıkla göçebe olarak yaşayan bu aşiret daha sonra Karakocalı köyünü yerleşim yeri olarak seçmiştir. Türklerde bir gelenek vardır: Bu da bağlı oldukları soyun adını yerleştikleri yerlere vermektir.
Karaoğlu Köyünde tarım su kaynaklarının yetersizliği yüzünden kuru tarıma dayanmaktadır.Arazilerin sulanamaması dolayısı ile ürün çeşidinin sınırlı olmasına sebep olmaktadır.Köyümüzde genelde buğday, arpa,nohut,mercimek.fasulye, yulaf yetiştirilmektedir.
Beldede 1207 tarihli kündekari tekniğiyle yapılmaş tarihi bir cami bulunmaktadır. Evliya Çelebi'nin de ziyaret ettiği belde çok eski tarihe dayanmaktadır. Beldede belediye başkanlığı hizmet binası, bölge ilköğretim okulu, sağlık ocağı, jandarma karakolu,
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi, aynı zamanda kanalizasyon altyapısı da mevcuttur.
KERTME AŞİRETİ; Çorum yöresinde kurulmuş Kertme Köyü ahalisi “Alevî”, Sungurlu İlçesi idari sınırları içerisinde bulunan Kertme Köyü ahalisi “Sünnî” kültüründe bulunmakta ve her iki köyde de “Karaman” soyadı alıp sülale seceresini yaşatan ailelerin...
Kırankışla Köyünün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün adı başbakanlık osmanlı arşivlerinde Çorum'a bağlı Karahisar-ı Demirli nahiyesinde Ali Baba Zaviyesi Vakfı olan Kıran Kışla'daki memlahanın yanlışlıkla malikane olarak başkasına
Körkü Köyü Resimleri; Körkü Köyünün adı; savaş döneminde iki oğlunu alarak bu köye yerleşen ailenin oğullarının ikisinin de bir şekilde hastalanmasına üzülerek, bu durumuna sinirlenen adamın "Kör olasın" diyerek köyü terketmesiyle köyün ismi Körköy olarak
Kula Köyünün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Ancak sözcük anlamı gövdesi sarı veya kirli sarı renkte, yele, kuyruk ve bacağın alt kısmındaki kılların koyu renkte olduğu atların renk tanımlanmasında kullanılan bir sözcüktür.
Kurbağalı Köyü Çorum iline 94 km, Sungurlu ilçesine 24 km uzaklıktadır.Dağlık ve yüksek bir dağ köyüdür.Bir vadinin içine kurulmuştur.Kışları çok soğuk olur.Bazı aylarda yollar tamamen kapanır.
Kuşçalı Köyü Kuşçu Ali Adındaki Bir Avcının 1700 lü Yıllarda Köyün Bulunduğu Yere Yerleşmesiyle Kuşçuali Adını Almıştır. Zamanla Kuşçuali İsmi Kuşçalı Olarak Degişmiştir. Köye İsmini Veren Kuşçu Ali Sülalesi Conuların Dedesi Olduğu Bilinmektedir.
Oyaca Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Köyümüzün yemekleri pilav,etli yahni,çorba,dutmaç. Çorum iline 111 km, Sungurlu ilçesine 41 km uzaklıktadır.
Salman Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 72 km, Sungurlu ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Şekerhacılı Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 67 km, Sungurlu ilçesine 24 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Sarıkaya Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Köyün meşhur yemeklerinden gulleli çöreği,tavuklu düğür köftesi,badı pilavı ve kış mevsiminin arap aşı meşhurdur.
Tatlı Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 88 km, Sungurlu ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Terzili Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Çankırı, Çayırpınar mezrasından gelen 4 kardeşten biri olan ve sanatı terzilik yapan kişiden geldiği söylenmektedir.
Tuğcu Köyü Resimleri: Tuğcu Köyü Resimleri: Tuğcu Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının tuğdan geldiği rivayet edilmektedir. Köy Çerkez köyü olduğundan adetleri ve kültürleri aynıdır. Konukseverdirler ve çalışkandırlar. Büyük
Türkhacılarhanı Köyü; Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 50, Sungurlu ilçesine 30 Km. uzaklıktadır. Tamamı denecek kadar dağlık bir araziye sahiptir.
Yarımsöğüt Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 92 km, Sungurlu ilçesine 22 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Yeşilova Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 90 Km., Sungurlu ilçesine 20 Km. uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etkisi altındadır.
Yeşilyurt Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 95 km, Sungurlu ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Yirce Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Çorum iline 115 km, Sungurlu ilçesine 45 km uzaklıktadır. iki tepenin ortasına yerleşmiştir. Bu da depreme dayanıklılığını gösterir köyün içinden çay geçmektedir.
Büyükpolatlı Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Ancak köy,KEPİR Mezrası,Acıbağları mezrası,kayakışla mezrası ve dördüncü bir mezra ile birleşerek şimdiki yerleşim bölgesine toplanarak bugünkü duruma gelmiştir.
Dayıncak Köyü, Çorum ilinin Sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Rivayete gore 1830 1900 yılları arasında ermenilerin yasadıgı bir koydur tarihi eser bakımından zengin olan bu köy birçok medeniyete kucak açmıştır.
muratkolu , çorum ilinin sungurlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadoolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız muratkolu Köyü Resimleri ve muratkolu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.