Çumra Apasaraycık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Apasaraycık köyü son dakika gelişmeleri, Apasaraycık köyüne özgü yemekler, Çumra Apasaraycık köyünün tarihi, Apasaraycık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Apasaraycık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Apasaraycık, Konya ilinin Çumra ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Apasaraycık Köyü Resimleri ve Apasaraycık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Çumra Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Çumra Konya Arası Kaç Km? Çumra Hava Durumu? Konya Köyleri ve Çumra Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Çumra Apasaraycık Köyünde doğan biri var mı? Çumra Doğumlu Ünlüler Kimler?
Apasaraycık, Konya ili Çumra ilçesine bağlı bir köydür.Mahallenin tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Anadolu'ya göç eden Türkmen boylarından oldukları söylenmektedir. Apa Barajının faaliyete geçmesinden sonra su altında kalan yerleşim yeri, 1962 yılından itibaren 1 kilometre batıya taşınmıştır.
Kemal Bayram Çukurkavaklı: Gazeteci-Yazar. 15 civarında yayımlanmış kitabı vardır.Çumra'nın güneybatısında yer almaktadır. Mahallenin civarında meşe ağaçlarından oluşan koruluklar vardır. Ayrıca mahallenin güney batısında bir obruk da bulunmaktadır. Mahallenin doğusunda Apa, Güneyinde Yenimescit, Çukurkavak ve Tahtalı, Batısında Belkuyu, Alan ve Karahüyük köyleri vardır. Apasaraycık Köyü 37.57 enlemi ve 32.779999 boylamı koordinatlarında yer alır.
Konya iline 72 km, Çumra ilçesine 40 km uzaklıktadır. Konya ve Çumra’dan köye asfalt yoldan ulaşmak mümkündür. Pazar günü dışında Konya’ya Otobüs seferi mevcuttur.
Apasaraycık Köyü konum olarak İç Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Tipik İç Anadolu iklimi yaşanmaktadır, yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve karlı geçmektedir.
Mahallede genç nüfus yoğunluktadır. Balıkçılık , hayvancılık ve ziraat geçim kaynaklarıdır. Apa barajının inşasından sonra 1962 yılından itibaren köy yerleşkesi bugünkü yerine taşınmıştır.
Mahallede 8 yıllık ilköğretim okulu vardır. Kuran Kursu da mevcuttur.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Baz istasyonlarından 3 GSM aboneleri de faydalanabilmektedir.