Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni hayata geçirilen "Damla projesi" kapsamında Van'a gelen bir grup üniversite öğrencisi, kent kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün "Damla projesi" kapsamında, aralarında yabancı uyruklu gençlerin de bulunduğu 24 rol model öğrenci, Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda Vali Murat Zorluoğlu ile görüştü.
Vali Zorluoğlu ile tek tek tanışan öğrenciler, bölgede proje kapsamındaki faaliyetleri sırasında yaşadıklarından kesitler aktardı. Öğrencileri dinledikten sonra bir açıklama yapan Vali Zorluoğlu, "Gerçekten çok yoğun bir mücadele veriyoruz ama Allah'ın izniyle sonuna geldik. Diğer taraftan buradaki çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza yaşadıkları tramvayları atlatmalarına imkan sağlayacak çeşitli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Memleketin gerçek anlamda kalkınması için bu tür merhamet projeleri ile insanların gönlüne dokunabilecek çalışmalarla mümkün olacağına dikkat çeken Vali Zorluoğlu, "Van'da da buna çok ihtiyacımız var. Burada çok uzun yıllar maalesef terörün olumsuz etkilerini Van'da bütün insanlarımız yaşadı. Biz kamu görevlileri buraya geldik, gittik ama buranın halkı esas Vanlılar buradan hiç ayrılamadı. Gidebilenler gittiler, gidemeyenler kaldılar. İşte siz o gidemeyenlere dokunuyorsunuz. Hep birlikte onları kucaklayacağız. Buradan bir taraftan terörün kalıntılarını temizlemeye çalışıyoruz. Gerçekten çok yoğun bir mücadele veriyoruz ama Allah'ın izniyle sonuna geldik. Diğer taraftan buradaki çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza yaşadıkları tramvayları atlatmalarına imkan sağlayacak çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda sizler gibi gönüllüler, sivil toplum kuruluşları bizim elimiz, kolumuzdur. O bakımdan hepinize ayrı ayır teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Buraya gelince bir sosyal statü kazanıyorlar"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Metin Ayvazoğlu ise öğrencilerin "Damla projesi" ile sosyal statü kazandıklarını belirterek, "Maddi karşılık beklemeden ve herhangi bir din, dil, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelerekten, yaptıkları gerçek ortadadır. Bu çocukların ortak özelliği sosyal sorumlulukta bir nevi ahlak, bilim seviyelerin yüksek olması ve hepsinden ötesi insan olmalarıdır. İnsanların özellikleri çok ağı basıyor. Biz bunları ayrı ayrı özel testle seçerek getiriyoruz. Tam bir rol modeller. Buraya gelince bir sosyal statü kazanıyorlar aynı zamanda çocuklara karşı güzel bir rol model oluyorlar" diye konuştu.
"Biz heybemize bir şey doldurup gitme niyetindeyiz"
Van'a gelirken bir ön yargıyla geldiklerini ifade eden Selva Çapcı isimli öğrenci de, "Heybemizde güzellikler var, doğruluklar var. Buradaki halkın ne kadar dürüst, ne kadar vatansever, ne kadar misafirperver olduklarını gördük. İnşallah gittiğimiz zamanda "Van böyle bir yerdi" diyebileceğiz. Biz bu yüzden çocuklara umut olmak için buradayız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından görüşme, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
İHA