Dap İdaresi, Kalkınma Ajanslarıyla İşbirliği Ve Koordinasyon İçin Bir Araya Geldi.

DAP İdaresi'nin ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ajanslarının katılımıyla 6-8 Haziran tarihlerinde, 3 gün sürecek işbirliği...

DAP İdaresi'nin ev sahipliğinde, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan kalkınma ajanslarının katılımıyla 6-8 Haziran tarihlerinde, 3 gün sürecek işbirliği ve koordinasyon çalıştayı Erzurum'da başladı.

Bölgede etkili ve doğru kamu yatırımlarını hayata geçirmek, bunun yanı sıra ajanslarla işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla, Bölgede bulunan 5 Kalkınma Ajansının katılımıyla, ilk defa düzenlenen çalıştaya, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Sivas ilinin de DAP Bölgesine dahil edilmesiyle Kayseri merkezli Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) katılıyor.

DAP İdaresi Konferans Salonunda, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü KAPU, DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim GÜRAY, DAKA Eski Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Emin Yaşar Demirci ve DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Kalkınma Bakanlığından Feyzettin Yılmaz ve Burak Yardımcı ile kalkınma ajansları ve kurum personellerinin de katıldığı çalıştayın ilk günü, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, "Çalıştay Metodolojisi ve Çalıştaydan Beklentiler'le ilgili konuştu. Güler, çalıştaydan beklentilerini, bu üç günlük toplantının sonunda, bölgesel kalkınmayı daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek üzere bir doküman hazırlamak şeklinde özetledi. Daha sonra, misafir olarak toplantıya katılan, DAKA eski Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, toplantıya katılanlara çalıştayın öneminden bahsetti ve işbirliği imkanlarının artırılmasını isteyerek, görevde olmamasına rağmen bölgeye duyduğu ilgiden dolayı her türlü katkıya hazır olduğunu söyledi.

Çalıştayın açılış konuşmasını ise DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir yaptı. Başkan Demir, konuşmasında Kalkınma İdareleri ve Kalkınma ajanslarının aynı Bakanlığa bağlı iki kurum olarak, belirlenen görevleri ayrı ayrı gerçekleştirmeye çalıştıklarını ama daha başarılı olunması için bu iki kurumun işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı. "Biz bir ve beraber olursak, bir takım ruhuyla çalışırsak bölgede güzel işler yapacağımıza inanıyorum" diyen Başkan Demir, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar abi kardeş gibi sürekli beraber olduk. Fakat işbirliği içinde çalışmak sürekli gündemimizdeydi. Bakanlığımızın işbirliğiyle ilgili maddeleri önümüzde varken bunu geciktiriyor olmamız doğru değil, neden de yoktur. Biz bu işbirliği ve koordinasyonu kendimiz inşa edebiliriz. Bölgenin teknik uygulama proje hazırlayabilme kapasitesi çok düşük. Ayrıca, bu projelerin sahada izleniyor olabilmesi en büyük temennimiz. Bunu birlikte yapabiliriz. Kaynak transferi noktasında bir sıkıntı yok. Birlikte geliştirdiğimiz bir projeyi Bakanlıktan ödeneğini bulup, bu parayı kullanabilme imkanımız var. Yeter ki projemiz olsun. Ayrıca, bu çalışmaları yaparken özellikle sizin insan kaynaklarınız bizim için önem arzediyor. İnsan kaynaklarımızı beraber paylaşarak ve projeleri beraber sahiplenerek daha güzel şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Kalkınma vizyonuna sahip olan bu iki birimin elemanları bölgede gerçekten çok örnek projeleri yapabilir. Onun için biz her türlü işbirliği noktasında hazır olduğumuzu söylemek istiyorum ve sizlerin de aynı anlayış içerisinde olacağınızı ümit ediyorum. Sayıştay denetimlerine konu olmuş mükerrerlikleri ortadan kaldıracak bu işbirliğimizi artırmalıyız. Bağımsız ama birbirimizin bilgisi dahilinde bunları yapabiliriz. Bu başlangıcın sürekli işbirliğine dönüşmesini temenni ediyor, hepinize ayrı ayı şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından, yaklaşık 50 kişilik uzman kadronun katıldığı, altyapı ve kentleşme, beşeri ve sosyal sermaye, sanayi, tarım ve turizm başlıklarından oluşan eşzamanlı sektör oturumlarına geçildi. Oturumlarda, "Kalkınma Ajansları 2017 çalışma programları ve DAP İdaresi 2017 yatırım programı sunumları" gerçekleştirildi ve "Doğu Anadolu Sektörel Kalkınma Perspektifinin Tespit Edilmesi" konusunda katılımcılar görüşlerini paylaştılar. 3 gün sürecek çalıştayda, Program Yönetim Birimi ve İzleme Değerlendirme Birimi Başkanları ile DAP İdaresi temsilcileri proje başvuruları, proje seçim ile izleme-değerlendirme süreçlerine ilişkin muhtemel işbirliklerini istişare ederek önerilerine ilişkin rapor sunacaklar. Çalıştay sonunda DAP İdaresi ile 5 Kalkınma Ajansı arasında bir mutabakat zaptının imzalanması bekleniyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.