Defne Harbiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Harbiye köyü son dakika gelişmeleri, Harbiye köyüne özgü yemekler, Defne Harbiye köyünün tarihi, Harbiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Harbiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Harbiye, Hatay ilinin Defne ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Harbiye bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Harbiye köyü resimleri ve Harbiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Defne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Harbiye bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Defne Hatay Arası Kaç Km? Defne Hava Durumu? Defne Köyleri ve Hatay Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Hataylı iseniz Hatay Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Hataylı Ünlüler arasında Defne Harbiye Köyünde doğan biri var mı? Defne Doğumlu Ünlüler Kimler?
Harbiye mahallesi Hatay ilinin Defne ilçesine bağlı olan mahalledir.Harbiye, E-91 karayolu üzerinde bulunur ve Antakya şehir merkezinin yaklaşık 8 km güneyindedir. E-91 karayolu, Harbiye'den 55 km sonra Suriye sınırından geçip Orta Doğu'ya uzanır.
Antakya Bölgesindeki En Eski şelalelerden birisidir. En yukarısından en aşağısına kadar belirli aralıklarla küçük, orta ve büyük şelaleler bulunmaktadır. Ana kaynaktan en aşağıya kadar yaklaşık 1,5 km uzunluğundadır.
Halk, Arapça dilinin kısmen yerelleşmiş ve kreol haline gelmiş bir şeklini kullanmaktadır. Özellikle Arapça okuma ve yazma bilmeyen genç nüfusun günlük konuşmalarda kullandığı bu Arapça'nın içinde, Arapça fonetik ve söyleniş kurallarına uygun hale getirilerek telaffuz edilen birçok Türkçe kelime vardır. Arapça'nın dejenerasyonu ve günlük yaşamda kullanılabilirliğinde giderek artmakta olan yetersizlik, mahallede anadilin özüne uygun korunması ve kullanılması konusunda girişimler yapılması gerektiğini ortaya koymaktadır.
Yeşil alanlarının fazla olması ve şelalelerinin güzelliği ile ünlenmiş olan Harbiye, konumu itibarı ile Orta Doğu’yu Türkiye’ye bağlayan yol üstünde bulunduğundan bu ülkelerden gelen turistlerin hem uğrak yeri, aynı zamanda konaklama ve eğlence yeridir. Oteller (ikisi işletme belgeli olmak üzere toplam 5 adet otel bulunmaktadır) ve çok sayıda pansiyon yanında, halkın bir kısmı evlerininin bir kısmını yaz mevsiminde turistlere kiraya vermektedir. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından gezi turları düzenlenmektedir.
Harbiye beldesinde yumuşak iklim sayesinde her türlü sebze ve meyve yetişmektedir. Sebze tarımı genellikle ihtiyaca yönelik yapılmakta iken, meyvecilik (erik, nar ve hurma başta olmak üzere) ticari bir artı değer sağlamaktadır. Harbiye beldesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinde zeytincilik ve zeytin yağı üretimi de önemli bir tarımsal uğraştır. Defne bitkisi tarih boyunca bölge ile özdeşleşmiş olup, halihazırda hane ihtiyacı için ve daha çok ticaret amacıyla defne sabunu ve defne yağı imalatı devam etmektedir. Bunun yanında bölgede koza yetiştiriciliği ve koza ipeği üretimi yapılmaktadır.
Antik çağın ünlü Daphne kentidir. Efsaneye göre Zeus'un oğlu ışık tanrısı Apollon, ırmak kenarında gördüğü genç ve güzel bir kız olan Daphne'ye aşık olur ve onunla konuşmak ister. Apollon'dan korkan Daphne kaçmaya başlar, Apollon Daphne'yi kovalar. Daphne kurtulamayacağını anlar ve "Ey toprak ana beni ört, beni sakla, beni koru!" diye yalvarır. Daphne ağaca dönüşür. Apollon şaşırır. Bu olaydan sonra kahramanların şiir ve silah zaferleri, defne ağacının dallarıyla mükafatlandırılır ve Daphne'nin gözyaşlarının Harbiye'deki şelaleleri meydana getirdiğine inanılır.
Seleucus döneminde, çağlayanlarıyla tanınan ve bir sayfiye yeri olan Daphne, çok sayıda köşkleri, tapınakları ve eğlence yerleri ile ünlüydü. Stadyumunda düzenlenen olimpiyatların ihtişamı dillere destandı. Ancak şiddetli depremler bu şehri yerle bir etmiş, günümüze gözle görülür herhangi bir eser kalmamıştır.