Demirözü Çiftetaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çiftetaş köyü son dakika gelişmeleri, Çiftetaş köyüne özgü yemekler, Demirözü Çiftetaş köyünün tarihi, Çiftetaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çiftetaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çiftetaş , Bayburt ilinin Demirözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çiftetaş Köyü Resimleri ve Çiftetaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Demirözü Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Demirözü Bayburt Arası Kaç Km? Demirözü Hava Durumu? Bayburt Köyleri ve Demirözü Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburtlu iseniz Bayburt Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburtlu Ünlüler arasında Demirözü Çiftetaş Köyünde doğan biri var mı? Demirözü Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çiftetaş , Bayburt ilinin Demirözü ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün eski adı Hardışı idi. Günümüzdeki ismi olan Çiftetaş, Selçuklulardan kalma iki mezar taşından almıştır. Daha sonra bu iki taş yerlerinden çıkarılarak Demirözü Belediye binasının önünde sergilenmiştir.
Köyün eskiden Rum köyü olduğu söylenir. Kilise Bayırı diye tabir edilen yerde büyük bir kilisenin olduğu ve şu anda kalıntılarının bulunduğu görülür. Ayrıca 1992-1994 yılları arasında İkiz Tepeler diye tabir edilen yerde kazı çalışmaları yapılmış ve çıkan eserler Erzurum'daki müzede sergilenmiştir. Buluntular ilk çağlara ait çanak çömlek ve kesici aletlerdir.
Bayburt il merkezine 27 km, Demirözü ilçe merkezine ise 3 km uzaklıktadır. Arazisi ekilebilir düzlüklerden oluşur.
Köyün iklimi Karadeniz bölgesin de olmasına rağmen köyde karasal iklimin etkileri görülür. Yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve kar yağışlı.Bitki örtüsü bakımından fakirdir.Ağaç hiç yok denecek kadar azdır.Ancak köylülerin kendi imkânlarıyla ektiği küçük koruluklar mevcuttur.Genelde söğüt ve kavak ekilidir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Büyük ve küçükbaş hayvanların yanında kümes hayvancılığı da kendi aile ihtiyacı kadardır. Genelde arpa, buğday, yonca, fig ve şeker pancarı ekilir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır.Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.