Derviş Baba’dan İhtiyaç Sahiplerine Yılbaşı Hediyesi

Tamamını gönüllülerin oluşturduğu Derviş Baba İyilik Hareketi, yılbaşında da yardıma muhtaç aileleri unutmadı.

Tamamını gönüllülerin oluşturduğu Derviş Baba İyilik Hareketi, yılbaşında da yardıma muhtaç aileleri unutmadı.

Gönüllülerden oluşan Derviş Baba İyilik Hareketi, yardıma muhtaç ailelere yılbaşı öncesinde yardım ediyor. Derviş Baba Eskişehir gönüllüleri tarafından açılan yılbaşı hediye pazarında elde edilen tüm gelir, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı için kullanılacak. Adım Sanat'ta açılan stantlarda fiyatları 5 TL ile 25 TL arasında değişen giysi, takı, oyuncak, süs eşyası, bakım ürünleri ve yılbaşı hediyeleri satılıyor.

Derviş Baba İyilik Hareketi Eskişehir gönüllüsü ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Zekiye Doğan, pazardan elde edilen gelirin tamamının yılbaşı öncesinde yardım ettikleri ailelere ulaştırılacağını belirtti. Doğan, "Geliri tamamen yardım etmekte olduğumuz ailelere gıda ve temizlik malzemesi olarak harcanmak üzere bir yılbaşı hediyelik pazarı kurduk. Gönüllülerimizin katkılarıyla hiçbir şekilde bir gelir kaygısı gözetmeksizin yılbaşından dolayı hediyelik eşyaların satıldığı bir etkinlik bu. Ailelerimizin tamamı Eskişehir'de. Birkaç ailemiz var zaten. Alpu'daki aileler mevsimlik işçi olarak yaz boyunca çalışıp daha sonra çeşitli nedenlerle memleketlerine geri dönemeyen, kış olduğu için de çalışamayan bu yüzden burada kalan ailemiz var. Onlara da gıda yardımında bulunuyoruz" dedi.

"Hediye almayı teşvikten ziyade hediyelerin karşılığının nereye gittiği önemli"

Yardım ettikleri aileler arasında farklı ülkelerden aileler olduğunu dile getiren Doğan, "Derviş Baba'nın en önemli özelliği yardım ettiği ailelerde hiçbir şekilde dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmemesi. Yaklaşık 100 kadar ailemiz var yardım etmeye gayret ettiğimiz. Bu ailelerin içerisinde de yaklaşık 30 kadar da sığınmacı ailemiz var. Bunların arasında da Kongolular, Afganlar, Iraklı, Suriyeli aileler var. Ülkeler değişiyor. Yılbaşında aslına bakarsanız kişisel fikrim, birbirimize çok ihtiyacımız olmayan hediyeler alıp veriyoruz. Bu konuda gerçekten bir kere daha düşünmemiz lazım. "Aldığımız hediyeler ne oluyor? Bize aynısından beşinci şalı almamız gerçekten gerekiyor mu? Aynı kemerden dördüncüsünü almaya cidden ihtiyaç var mı?" gibi soruları sormamız gerekiyor. Bizim burada yaptığımız şey hediye almayı teşvikten ziyade bu aldığımız hediyenin karşılığında gelen gelirin nereye gideceğini düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

Açılan pazarda hiç kimsenin maddi beklentisinin olmadığını vurgulayan Derviş Baba gönüllüsü Halil Şen ise şunları söyledi:

"Burada hiç kimsenin maddi bir beklentisi yok. Aksine kendi cebimizden ne kadar verebiliriz diye düşünüyor insanlar. Bu tarz yerleri açtığımızda ilk alışverişleri biz kendimiz yapıyoruz. Ailelerimiz arasında Türk, Kongolu, Afrikalı, Suriyeli arkadaşlarımız var. Yaşları küçük çocuklar var. Durumu çok kötü olanlar var. Bunlara biz her ay elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Elimizden gelmediği ya da maddi yetersizlik olduğunda da bu şekilde tamamen vatandaşların yardım etmesi için böyle stantlar kuruyoruz. Bu sefer de yılbaşı adı altında bir şey yaptık. Herkes birbirine yılbaşı hediyesi versin diye düşündük. Şu an sattığımız herhangi bir şey bir aileye geri dönüyor. Bizi ne kadar çok kişi bulursa biz de o kadar çok aileyi buluyoruz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları